ŽIVOT

10 TAJNI legendarne Odri: Za DIVU su ovo bila najvažnija pravila i nikada ih nije kršila!

Pre tačno 24 godine napustila nas je legendarna Odri Hepbern koja je u svetu filma i mode ostavila neizbrisiv trag. Tim povodom predstavljamo vam 10 modnih komada koje je proslavila upravo ona, i koje danas obožava ceo svet!

1. MALA CRNA HALJINA

Modna pionirka Koko Šanel predstavila je 1926. malu crnu haljinu, a popularno ju je učinila Odri Hepbern u filmu „Doručak kod Tifanija“. Doduše, u filmskom klasiku je Odri nosila dužu verziju male crne haljine, ali njena pojava u toj Živanšijevoj kreaciji ukrašena bisernom ogrlicom, dijamantnim minđušama, sa crnim rukavicama i velikim naočarima sa sunce, zaglađene frizure i sa muštiklom pojam je klasičnog šik stila.

2. KAPRI PANTALONE I PANTALONE SA VISOKIM STRUKOM

Pantalone koje ističu ženski struk dodatno stegnut kaišem maksimalno naglašavaju ženstvenost figure. Odri je uvek pazila da sve bude umereno pa je izrazito ženstvene pantalone kombinovala sa konzervativnijim gornjim delom. Proslavila je i kapri pantalone dužine do iznad članaka koje je obožavala da nosi sa baletankama, još jednim modnim „biserom“ koji je učinila slavnim.

3. BALETANKE

Možda najpoznatiji modni izbor Odri Hepbern bila je je njena najdraža obuća – baletanke. Nosila ih je mnogo češće od štikli i fotografi su je često slikali kako baš ove jednostavne cipele. Crne baletanke koje je Odri nosila u filmu „Smešno lice“ iz 1957. godine verovatno su njen najslavniji par obuće.

4. KOSTIM PO MERI

Još jedan ženski modni klasik koji dugujemo Koko Šanel, a kojeg je večito popularnim učinila Odri Hepbern. Glumica je pokazala da kostimi nisu samo za poslovne žene i da su dobar dodatak garderobe svake žene koja želi da izgledati prefinjenije i zrelije.

5. SUKNJA PUN KRUG

Odri je obožavala da nosi takozvane suknje punog kruga dužine do članaka ili do ispod kolena. Ako želite da iskopirate Odrin stil suknju kombinujte uz belu košulju i baletanke, kao što je ona to učinila u filmu „Praznik u Rimu“.

6. JEDNOSTAVAN DŽEMPER SA OKRUGLIM IZREZOM

Negovala je vrlo prefinjen i sofisticiran stil, a u njenom ormaru većinom su se nalazili jednostavni i umereni odevni komadi. Među njima je bio i džemper s okruglim izrezom koji ne izlazi iz mode i koji može da se kombinuje na sve moguće načine.

7. BELA MAJICA SA DUGMIĆIMA ILI KOŠULJA

Modni stručnjaci kažu da bi svaka žena u ormaru trebalo da ima običnu belu košulju, a sa time bi se složila i Odri Hepbern. Bela košulja svaku kombinaciju začiniće dozom elegancije.

8. BISERNA OGRLICA

Od dijamanata bili su joj draži biseri i smatrala je da bi svaka žena trebalo da poseduje bisernu ogrlicu koja je suptilan, a opet izuzetno ženstven i bezvremenski komad nakita.

9. ŠEŠIRI, ŠALOVI I NAOČARE ZA SUNCE

Odri se nije bojala riskantnih modnih odabira, a po tom pitanju pažnju javnosti najviše je privlačila širokim spektrom aksesoara za glavu – od beretki do modela šešira po poslednjem kriku mode.

Ona je često nosila velike naočare za sunce i šal koji bi omotala oko glave. To je radila najviše zbog toga da zadrži barem deo anonimnosti u javnosti. Ovaj stil od Odri je preuzela Džeki Kenedi koja je i izjavila da je Odri Hepbern njena modna muza.

10. CRVENI RUŽ

„Za svaku ženu postoji nijansa crvene“, izjavila je svojevremeno Odri. Budite odvažne i uključite crvenu u svoj stil. Crveni ruž simbol je ženstvenosti i najseksi trend kada je šminkanje u pitanju.

(žena.blic.rs)