Dijete

2 kg manje za 7 dana: Napitak koji uništava salo na stomaku! (RECEPT)

Smuti od 5 super zdravih sastojaka najbolje je da pijete ujutro kao doručak. Ukoliko ga pijete svako jutro, možete da izgubite do 2 kilograma za 7 dana.

Osim što pomaže u mršavljenju, gubitku masnih jastučića sa stomaka i tanjem struku, ovaj napitak odličan je saveznik u održavanju zdravlja i dugoročnom gubitku kilograma pod uslovom da ga konzumirate svako jutro umesto nezdravih doručaka kao što su peciva od rafinisanog brašna i brza hrana.

Sastojci za dijetni smuti od banane i đumbira: 2 kašike samlevenih semenki lana, 130 grama borovnica ili brusnica, 1 zrela banana, 1 kašika rendanog đumbira, 65 grama mladog spanaća.

Priprema: Sve sastojke promešajte u blenderu. Po želji dodajte malo leda kako bi se sastojci bolje povezali.

Hranjive vrednosti

Banane su bogate kalcijumom, vlaknima, prirodnim šećerom i antioksidansima, vrednim hranjivim materijama koja telu obezbeđuju energiju i održavaju zdrav nivo šećera u krvi. Banana takođe pomaže telu da apsorbuje što više hranjivih stvari, pa tako podstiče zdravu probavu i čišćenje tela.

Đumbir, između ostalog, suzbija apetit i ubrzava metabolizam.

Borovnice i brusnice deluju kao diuretik zbog čega pomažu u eliminisanju viška vode iz tela.

Spanać je bogat izvor gvožđa, kalcijuma, vitamina A, C i drugih vitamina. Vitamini A i C zaslužni su za najveći deo lekovitih svojstava spanaća, a prvo u nizu je zdravlje kardiovaskularnog sistema.

Semenke lana štite od kardiovaskularnih bolesti, snižavaju holesterol, pomažu kod mršavljenja, čiste organizam, stabilizuju nivo šećera u krvi, poboljšavaju probavu…

(stil, foto: shutterstock)