ŽIVOT

3 makeup zavisnosti koje treba prevazići

Kod mnogih žena postoje neke “bolesti zavisnosti” kada je u pitanju šminka, ali možda je vreme da polako te zavisnosti prevaziđete.

Puder

Naravno da vam šminka daje super kožu bez fleka i crvenila, ali kada dođete do tačke da razmišljate o tome, kako da pokrijete crvenilo i bubljice, pravi je trenutak da malo odmorite od šminke. Jedan sloj šminke neće doneti ogromne štete vašoj koži, ali ukoliko preterujete i nosite “slojevitu” šminku na licu danima može doći do problema kao što su masna koža, pojava fleka ili bubuljica. Takođe je važno da temeljno očistite lice od šminke pre spavanja. Zaboravite na stalno popravljanje pudera i nanošenje u slojevima. Pogotovo ako imate bubuljice pokušajte da izbegnete jer to može postići suprotno od željenog efekta. Što je duže šminka na licu, više će se bubuljica pojavljivati.

Ruž za usne

Da stalno popravljate ruž na usnama je nešto što se mora prevazići. Možete jednostavno pronaći karmin koji će vam osigurati dugoročnu boju na usnama, dok kao opšte pravilo važi da će mat ruž ostati duže na usnama od sjajnog karmina.

Olovka za oči

Definitivno da olovka za oči naglašava vaš izgled, ali nije preporučljivo da se nosi svakodnevno. Posebno za vreme doručka u kancelariji kada pokušavate da je popravite. Ovo morate prevazići, jer će nekoliko slojeva crne olovke učiniti vaše oči dramatičnim, a to nije izgled koji je primeran za posao. Pokušajte da ne preterate, posebno kada je reč o crnoj olovci za oči. Dajte prednost olovci u drugoj boji, kao što je braon ili plava.

I maskara ne bi trebalo da bude vaša opsesija! Jedan sloj je dovoljan za relativno prirodan izgled. Ne preterujte sa maskarom jer nije nemoguće da vas trepavice zabole.

Pokušajte da umerno koristite šminku, kako bi zaštitile svoje lice.

(Ženski Magazin)