Nega & Lepota

3 pravila o održavanju kovrdžave kose u koje se kunu supermodeli

Budući da im je kosa konstantno izložena radu sa raznim preparatima, modeli postaju jako pouzdani eksperti za davanje saveta o održavanju kose.

Znamo koliko je komplikovano pronaći prave preparate za održavanje prirodnih lokni. Vaša divna kovrđavaa kosa svaki dan izgleda drugačije ali to ne znači da treba da je peglate, već da naučite kako da je negujete.

Supermodeli koji potenciraju svoje prirodne lokne, među njima i Chanel Iman, predstavile su svoja 3 najbolja saveta o održavanju kose u koje se kunu:#

Izbegavajte šampon i popularne uređaje

Perite kosu jednom nedeljno, ako je to ikako moguće. Ukoliko ste zbog posla prinuđeni da je isravite ili koristite mnogo različitih preparata, stavljajte što više balzama na krajeve. Modeli takođe preporučuju da izbegavate peglanje presom, i uvek da koristite preparate koji se nanose pre rada sa visokim temperaturama, kako biste zaštitile kosu što je više moguće.

Uvek koristite ulje ili penu za kosu

Modeli se najviše raduju kada na pisti mogu da prošetaju svoju frizuru bez preteranog doterivanja, te često stavljaju ulje za kosu ili penu kako bi lokne bile postojajnije i izgledale što zdravije.

Trudite se da kosu što manje opterećujete preparatima

Mnoge devojke misle da je potrebno najmanje 17 različitih preparata da bi kosa zadržala vlažnost i onaj vazdušasti efekat. Ali to nije tačno! Kada pronađete jedan pravi preparat koji odgovara vašem tipu kose, ne treba vam ništa više od toga. Trudite se da je što manje češljate i pipkate.

(Super žena, foto: splash)