Ljubav & Seks

4 PROBLEMATIČNA SCENARIJA: Kako da pobedite ljubomoru

Nekontrolisana ljubomora je jedan od najčešćih razloga raskida veze i razvoda braka, pokazuje statistika. Ne dozvolite da „tračak sumnje“ istisne najlepša osećanja i pokvari harmonične odnose, već naučite da kontrolišete ljubomoru.

Bivša devojka – Većina dama ima „pik“ na bivše devojke svog partnera, posebno na one koje u koje su bili zaljubljeni. Najbolje je da mu iskreno saopštite da vam smeta ako se suviše često sreće s njom. Nikako nemojte sa dotičnom da se obračunavate „iza njegovih leđa“ ili da mu terate inat sa vašim bivšim.
Najbolja drugarica iz detinjstva – Mada ste svesni da između njih nikada nije bilo ništa, strepite da bi prikrivena oseđanja mogla da „ožive“. Još kad čujete kako je u razgovoru on „podiže u oblake“… Ipak, ukoliko je vam je partner posvećen, provodite puno lepih trenutaka zajedno i smejete se, nema razloga za brigu. Vi ste njegova stvarnost, a povremeno viđanje sa starom drugaricom i lepa reč o njoj ne znači da ima skrivene namere. Uostalom, nekada možete i svi zajedno da odete na piće.
Koleginica sa posla – Svakodnevno na poslu, on je u društvu lepih i doteranih koleginica i zato teško podnosite njegova dežurstva. Pre nego što poludite od ljubomore, predložite mu da zajedno izađete sa njegovim kolegama i koleginicama. Kada bolje upoznate „potencijalnu konkurenciju“, znaćete da li imate osnova da sumnjate u partnera.
Slučajna prolaznica – Čim kroči na ulicu, vaš partner će svakako naići na mnogo lepih i zgodnih devojaka i apsurdno je da budete ljubomorni unapred. Ako ga „uhvatite“ kako se smeška slučajnoj prolaznici ili se okreće za njom, ne znači da će da vas prevari čim mu se ukaže prilika. Umesto da mu pravite „pakao od života“ zbog svake zgodne devojke na ulici, imajte više poverenja u njega, jer je od svih žena izabrao baš vas.

(Srećnažena)