Moda

4 velike greške kod kupovine farmerica na koje ne obraćamo pažnju

1. Nasedaš na trendove 

Kad je o farmericama reč, treba se osloniti na klasiku. Eksperimentisanje s nečim sasvim drugačijim može biti lepa promena, ali modeli koji jako odskaču, s resicama, velikim rupama, izvezenim cvećem, našivenim biserima najčešće su nosivi jednu sezonu, u najboljem slučaju dve. Nakon toga će ti već izgledati kao totalno prošla moda pa ćeš se glupo osećati ako ih obučeš. Završiće na dnu ormara, možda ćeš se i pitati šta ti je bilo da ih kupiš. Drži se klasičnih modela koji laskaju tvojoj figuri i u kojima se osećaš dobro.

2. Nisi otvorena za nove stilove 

Ne, ovo nije u suprotnosti onome što smo malopre rekli, da ne treba previše eksperimentisati. Čak i ako ne nasedneš na svaki trend ima novih modela na koje se isplati obratiti pažnju. Možda se iznenadiš kako ti dobro stoje na primer mom jeans ili pak vrećaste farmerice. Daj šansu i nekim modelima koje nisi navikla nositi. Lako je moguće da se rodi nova ljubav pa to postanu tvoje najdraže farmerice.

3. Ne obraćaš pažnju na kvalitet

Ako kupuješ baš najjeftinije farmerice, lako je moguće da ćeš se razočarati – brzo će se poderati, možda promene oblik ili vam otpadne dugme. Obrati pažnju na to kakav je materijal i jesu li kvalitetno sašivene. Pamuk s malo spandexa (ne više od 2-3%) je idealan, čak bolji od farmerica od stopostotnog pamuka. Mogle bi se razvući već nakon prvog pranja i takve ostati.

4. Nije ti važna udobnost 

Nije jedino važno da farmerice dobro izgledaju na tebi dok stojiš. Pokušaj sesti u njima u kabini za presvlačenje, čučnuti. Mora ti biti udobno u njima u svakoj pozi. Ako ti se otisak od dugmića ureže u kožu trbuha nakon što dva minuta imaš farmerice na sebi, onda to nisu pantalone za tebe.

(Miss7)