Nega & Lepota

5 problema sa kožom za koje je kriv vaš mobilni telefon

Akne, podbradak i alergije… to je cena koju plaćamo za česte razgovore sa svojim prijateljima. Kako se nositi s tim?

1. Telefonske akne

Ne možete se osloboditi od hroničnih akni? Možda treba kriviti telefon: zona od jagodice do brade, gde smo stavili gadžet u razgovoru, posebno je sklon upalama. Činjenica je da se na površini telefona nalazi mnogo klica i bakterija, a nije ni čudo što je prepoznat kao najprljaviji predmet u ženskoj torbi. Svaki put, kada odgovorate na poziv, rizikujete da zaradite akne, dermatitis ili upalu spoljašnjeg uha.

Kako to popraviti?

Držite telefon čist svakodnevno, brišite ga antibakterijskim maramicama ili antiseptikom.

2. Alergije

Trendi smart telefoni sa metalnim slojem mogu stvoriti dosta problema u svakodnevnom kontaktu sa kožom. Na primer, niklovane i hromirane površina telefona često izazivaju alergije i dermatitis, posebno za vlasnike osetljive kože.

Kako to popraviti?

Plastičan ili gumeni poklopac će štititi ne samo gadžet, već i vaše zdravlje.

3. Podbradak

Kozmetičari su utvrdili da su podbradak i opuštena koža na vratu problem mnogih mladih devojaka. Jedan od razloga je što je naša generacija odrasla u zagrljaju sa spravama koje kada koristimo sve vreme, naše lice je nagnuto nad telefonom ili računarom. Kao rezultat – smanjuje se kolagen, koža je opuštena, pojavljuje se dupla brada i bore na vratu.

Kako to popraviti?

Kako bi smanjili bore na vratu, pokušajte da zadržite sve gadžete u visini očiju.

4. Pigmentacija

Volite da razgovarate satima na telefonu? Zračenje i pregrevanje negativno utiču na našu kožu. Na primer, može doći do prirodne proizvodnje melanina, što dovodi do neželjene pigmentacije: tamne fleke ili promena boje kože.

Kako to popraviti?

Tokom dugih razgovora koristite zvučnik, ili koristite slušalice.

5. Bore oko očiju

Tanka i nežna kožu oko očiju prva strada od naših loših navika. Vi ste postali zavisni od društvenih mreža, neprekidno se dopisujete ili gledate slike? Dok provodite sate ispred ekrana, vaše oči se nerado sužavaju, što na kraju dovodi do rane pojave bora oko očiju.

Kako to popraviti?

Napravite svetlo pozadinsko osvetljenje na telefonu i povećajte font da ne biste mučili vaše oči malim slovima.

(Ženski Magazin)