Dekor

5 promena u kući koje donose novac: Garantovano deluje!

Ukoliko verujete u dobru energiju doma, rasporedite stvari na ovaj načini i privucite bogatstvo u svoj dom:

Ne koristite simbole vode u kući

„Cevi koje cure, znak su da vam novac izmiče iz ruke,“ kažu feng šui savetnici. Da bi pojačali svoj bankovni račun, obavezno morate da popraviti sve pokvarene cevi u kući, ali se i rešite sve vode koja duže vreme stagnira – naprimer promenite vodu u vazama za cveće.

„Najbolje bi bilo izbegavati izlaganje likovnih dela sa elementima vode – naročito u spavaćoj sobi, ali i ne postavljati ogledala na mestima višim od vašeg nosa, „savetuju stručnjaci.

Unesite više biljaka

„Da biste uspeli u životu, važno je u svom domu kreirate živahan, zdrav i nadahnjujući prostor bez nereda,“ savet je stručnjaka. Nered smeta slobodnom protoku energije, zbog čega se stanari ulenje.

Životnu snagu najbolje bi bilo ojačati biljkama i cvećem, ali i redovnim provetravanjem svih prostorija. Fontane su simbol novca i bogatstva, pa ako imate prostora u vrtu kuće i sredstava na raspolaganju, razmislite o ovom ukrasu.

Dekorišite sa bojama bogatstva

Boja može imati veliki uticaj na vaše raspoloženje. Crvena se smatra vrlo moćnom bojom, pa ne čudi što slavne osobe hodaju upravo po tepisima ove boje kad idu na premijere filmova. Ako želite da privučete novac u svoj život dekorišuite dom u crvenu, zelenu i ljubičastu boju koja privlači bogatstvo.

Ali postoji izuzetak. Ako ne podnosite crvenu, zelenu ili ljubičastu boju, one neće „upaliti“ kao sredstvo za privlačenje novca u svoj život. Feng šui se ne ogleda samo u raspodeli predmeta, već i u skladnoj ravnoteži između vas i prostora u kojem boravite.

Čista kuhinja

„Vaša je kuhinja direktno povezana sa vašom mogućnošću da privlačite novac,“ kaže feng šui savetnik. Važno je da održavate špjiz i frižider organizovanjim, kao i punim sveže hrane.

Šporet mora biti čist, a svaka ploča mora pravilno da radi. Na kraju, ako želite da pojačate svoju finansijsku situaciju, pobrinite se da trpezarijski sto bude uvek besprekorno čist.

Rešite se starih stvari

Da bi zaradili novac, nekad se morate rešiti starih stvari koje nikada ne koristite u domu. Naprimer, sigurno u nekim kutijama čuvate stare daljinske upravljače, odeću u koju više ne možete stati i slične predmete koje ne služe nikome.

Ako nešto ne koristite, verovatno vam to nije ni važno, niti vam je potrebno. Kreirajte slobodno mesto u domu i osnažite ulaz nove energije koja će vam doneti prosperitet.

(Stil, foto: profimedia)