Ljubav & Seks

6 razloga zbog kojih NIKADA ne treba juriti za muškarcem

Dakle, imate nekoga na oku… Ovo “stanje” vas čini sretnima, ali vas i prilično izluđuje. U jednom trenutku mislite da su sve nade izgubljene, a onda vam stigne poruka i shvatite da ste još uvek “u igri”. Pravite planove na koji način ćete igrati igru.

Kukate kako vam se ne sviđa ta igra, ali svi znamo da, kada bi stvari bile izravne koliko mi mislimo da bi trebale, to bi bilo daleko luđe od onoga što mi stvarno priželjkujemo. Dakle, počinjete se pretvarati i sve preterano analizirate. Apsolutno sve. Od znakova interpunkcije do vremena koje je prošlo pre nego vam je stigao odgovor na poruku. Sve to vam nešto znači, ali po svemu sudeći, to zaista ne znači ništa.

Evo zašto biste apsolutno trebali prestati “juriti” za muškarcem:

Možete početi zaboravljati na ljude koji u vašem životu nisu samo privremeno. Propustit ćete stvaranje dragocenih uspomena s prijateljima i porodicom, dok pokušavate na silu stvoriti zaboravne uspomene zaljubljenosti.

Nudite svoje srce nekome ko vas ne zaslužuje. Onaj ko ga zaslužuje sigurno će vam se udvarati i dat će sve od sebe da bude s vama.

Trošite energiju na nešto što je prolazno. Toga ste i sami svesni, ali je ponekad teško to i priznati sebi.

Počinjete zaboravljati stvari koje su vam bile važne. Sanjali ste o nečem drugačijem i nadali se nečem boljem, ali se zadovoljavate kasnim telefonskim pozivima i porukama.

Počinjete izluđivati sami sebe. Zvuk poruke vaša je najgora noćna mora, ali i najbolji prijatelj. Mislite da je reč o igri, ali činjenica je da se neko poigrava vašim srcem.

Jurite ljudsko biće umesto da dopustite životu da se dogodi. Prestanite analizirati svaku poruku i pustite da sudbina uzme stvar u svoje ruke. Dopustite da se dogodi prava stvar za koju nije potrebno objašnjenje, jer je ona sama objašnjenje.

Činjenica je da ne trebate juriti za bilo kim. Umesto da jurite za leptirićima u stomaku, počnite juriti svoje ambicije. Svoje snove. Svoj izlazak sunca. Okupljanja s prijateljima. Svoje proleće. Svoj smeh. Svoje uspomene.

Prestanite “juriti ljubav” i neka ona pronađe vas.

(minimagazin.info)