ŽIVOT

6 recenica koje devojka ne treba da izgovara

Surprised young woman holding her hands over her mouth

Da li ste nekada rekli nesto decku koji vam se svidja i momentalno zazalili zbog toga videvsi njegovu reakciju? Ili niste ni ukapirali da ste rekli nesto pogresno, ali brinete i sizite zbog toga jer vam se nije javio vec 2 nedelje?

Verovatno ste procitali dovoljno ovakvih clanaka da znate da je nekada bolje ostaviti neke stvari neizrecene. Ipak, nije na odmet da se preslisate.

1. Aha, znam, videla sam to na Facebook-u

Budimo iskreni, svi smo eksperti za Facebook pretragu, to rade i muskarci. Ali saznanje da znate podatak sa kim je i gde letovao pre 3 godine, moze ga opravdano prepasti. U neku ruku im sigurno i prija to sto gledate njihove slike, ali su i preplaseni jer znaju kakve su devojke po tom pitanju. Zato te vestine ostavite u dzepu. Ili ih makar ne pominjite. Ne recite da znate o cemu prica, vec ga pitajte jos nesto o tome. I neka razgovor tece, bez prepadanja.

2. Tvoja bivsa devojka…

Losa je ideja pominjati bivse ljubavi decku koji vam se svidja. To dovodi do toga da izgledate kao ljubomorno njuskalo. A i vi cete se osecati nesigurno. Mozda mislite da mu cinite uslugu jer opravdavate njihov raskid, ali bilo da su i dalje u dobrim odnosima ili ne, samo cete pokvariti utisak o vasem sastanku. Vrlo je verovatno da i ne zeli da mu je pominju. A ako je on pomene neka vam se upali crvena lampica- mozda je nije preboleo.

3. Moj bivsi decko…

Hajde da u razgovoru sa simpatiju sve bivse drzimo u nekoj kutiji, i ne otvaramo je. Ne skrecite reflektore sa vas na proslost. To je opravdano samo ako on pita nesto vezano za to. Cak iako se to desi, brzo predjite na novu temu, jer ce to verovatno lose odraziti na vasu konverzaciju. Ako ga vi spomenete, navescete ga da misli da tu jos uvek ima necega i obeshrabiti ga da gradi nesto vise sa vama. Nema potrebe da se pretvarate da ste devica ako niste, ali nema potrebe da nabrajate sa kim ste sve bili. Muskarcima to smeta vise nego sto pokazuju.

4. Stvarno zelim da budem u vezi. Muka mi je vise da budem sama…

Nikada ne recite da vise ne zelite da budete singl po svaku cenu, zvucacete ocajno. Zasto? Ovo salje poruku da zelite da budete sa nekim, a taj neko ne mora biti on. Drugim recima, nece se osecati da ste bas za njega zainteresovani. Moguce je i da on trenutno ne zeli da bude u ozbiljnoj vezi, tako da tom recenicom mozete totalno da ga odbijete od sebe. Umesto toga fokusirajte se da pokazete da vas bas on zanima i da bi rado bii sa njim u vezi.

5. Da li si procitao moju poslednju poruku?

Ako ne odgovori na poruku, ne pisite mu vise. Definitivno ako ne zelite da izgledate kao dosadna i zahtevna osoba. Ako se sa nekim kratko znate, nema potrebe da cestim dopisivanjem. Narocito ako vam ne odgovara, dosadicete mu u rekordnom roku. I bez slanja znaka ? ako vam ne odgovori u roku od sat vremena. Svi znamo da je cekanje na odgovor ponekad bolno. Sada se na drustvenim mrezama lako vidi da li je poruka procitana ili ne. Ako jeste a nema odgovora, zaboravite i nastavite dalje. I nije vas vredan.

6. Nista

Postoji bezbroj stvari o kojima nije pametno pricati ali ne reci nista je jos gore. Ovo se narocito odnosi na situaciju ako on vec zna da vam se svidja jer je cuo od drugih. To mu moze izgledati cudno. Potrudite se da od vas cuje sta osecate. Ne morate to reci odmah ali kroz razgovor pokazite da vas zanima. Ne dozvolite da vam strah od pogresnih reci veze jezik. Jer, ako i kazete nesto pogresno i zabrljate, sutradan ce vam to lakse pasti nego cutanje. A mozda vas i nasmeje dobro.

Muskarci su razliciti, ne mora da znaci da ce svi isto reagovati na gore navedene recenice. Ali kada je rec o novoj vezi bolje je igrati na sigurno, bar u pocetku. Ludost sacuvajte za kasnije.

(agapemagazin.com)