ŽIVOT

6 savršenih i uzbudljivih filmova za kraj leta (VIDEO)

Mislite da je pravo vreme da napravite #moviemarathon i da se dobro nasmejete uz odlične filmske naslove?

Upravo iz tih razloga pripremili smo vam neke stare klasike koje je uvek dobro gledati iznova i iznova. Izdvojite sunčano popodne ili lepo veče pozovite drugarice ili svog dragog i uživajte u filmovima koji su savršeni da ih odgledate (opet) do kraja leta.

Talentovani gospodin Ripli (The Talented Mr. Ripley, 1999.)
Film je nastao prema knjizi Patrisije Hajsmit i savršeno dočarava dokolicu na italijanskoj obali, sve dok raskošni život Dikija Grinlifa (Džud Lou) jednog dana ne prekine poseta Toma Riplija (Met Dejmon). Tom Ripli ima jedan talent, a to jeda kopira život drugih ljudi. Uskoro Diki postaje Tomova opsesija, a mirno leto pretvara se u prilično nemirno…

Pod suncem Toskane (Under the Tuscan Sun, 2003.)
Iako protagonistkinja Frenses (Dajan lejn) nakon bračnog kraha odlazi u Toskanu. Poruka ovo g filma je vrlo korisna “Prvo voli sebe, pa sve ostale”. Osim predivnih scena Amalfi obale, u ovom filmu nam se posebno dopao lik Ketrin koja obožava sladoled i muškarce.Mmmm!

Prljavi ples (Dirty Dancing, 1987.)
Savršena ljetnja romansa koju ste sigurno gledali milion puta (ali zašto ne opet). “Bejb” je prava gradska cura koja sasvim slučajno zavoli ples, gotovo više nego svog instruktora plesa Džonija. Fantastična muzika, još bolji ples, odlična gluma i hemija koju su postignuli Dežnifer Grej i Patrik Svejzi čini da ovaj film bude popularan više od 30 godina!

Dragi Džone (Dear John, 2010.)
Još jedna letnja romansa sa (ipak) srećnim krajem. Savana (Amanda Sejfres) i Džon (Čening Tejtum) upoznaju se obali Južne Karoline gde ona provodi letnje praznike volontirajući pri izgradnji stambenog naselja , a on živi s ocem i priprema se za vojsku. John se u zaljubljuje u humanitarku Savanu koja nije oduševljena kada sazna da se Džon prijavio u vojsku. Nakon brojnih pisama, i životnih peripetija njihova ljubav dolazi na ispit.

Zamka za roditelje (The Parent Trap, 1998.)
Umesto jedne, čak dve Lindzi Lohan. Simpatična tinejdžerska zvezda koju odrasli život nije mazio bila je nekada pravi dečji idol. Lindzi glumi dve uloge, bliznakinje Eni i Hali čiji roditelji se razvedu i odluče da uzmu po jednu kćer. Otac se brine o otkačenoj i društvenoj Hali, dok je Eni uštogljeno dete iz više klase. Sve dok se jednog dana ne sretnu nakon 11 godina u letnjem kampu. Misija? Pomiriti roditelje!

Ajkula (Jaws, 1975.)
Jedan je Steven Spilberg i jedna je prava “Ajkula”. Filmski hit nastao prema adaptaciji knjiškog bestselera protresao je generacije kasnije koje su se bojale morskih pasa. Radnja je poznata – u blizini napuštenog letovališta pojavi se velika bela morska životinja i to na američki Dan nezavisnosti. U glavnoj ulozi je Roj Šajder koji glumi uzrujanog šefa policije čija je misija da zaštiti turiste. Ali, on ne uspeva da skloni ljude s plaže, a posledice su katastrofalne.

(miss7.hr)