Karijera

9 odličnih razloga da pokrenete sopstveni biznis

U redu, možda jeste zadovoljne svojim trenutnim poslom, međutim sve mi bismo volele da jednog dana pokrenemo sopstveni biznis.

Osećaj da ne zavisimo ni od koga i da same biramo radno vreme je nešto zbog čega bi vredelo potruditi se i napokon postati sopstveni gazda.

Birate radno vreme

Same sebe najbolje poznajemo, te mogućnost biranja radnog vremena i te kako može da utiče da poboljšanje naše produktivnosti. Ukoliko ste noćna ptica, napokon možete da se prilagodite svojim navikama. A najbolje od svega je što niko ne može da vam zameri, VI STE ŠEF! Možete napraviti pauza koliko god želite, ići na jutarnje treninge, u posetu lekaru, bez bilo čijeg odobrenja.

Kreirate svoje radno okruženje

Verovatno vam se nije sviđalo ponašanje vaših nadređenih, ali sada kada ste vi glavni, imate šansu da sve promenite! Dopustite svojim zaposlenim ono što biste voleli da je bilo dostupno vama u toku ranijeg radnog iskustva. Neka glavno i jedino pravilo bude: nema problema, sve dok se posao završava na vreme.

Radite sa destinacije koja vam odgovara

Možda vam se danas baš ne ustaje iz kreveta, pa zašto posao ne biste obavili upravo iz njega? Kada vodite svoj biznis, posao možete obavljati iz omiljenog kafića, na plaži ili u gradskom prevozu.

Osećate konstantno zadovoljstvo

Kada smo već osuđeni da radimo čitav život, za sebe možemo da učinimo bar toliko da se bavimo onim što nas ispunjava i u čemu smo najbolji.

Birate kolege

Znate onaj osećaj kada se bavite svojim poslom iz snova, ali ne možete da podnesete kolege? Nažalost, kolege su kao i porodica, ne možeš da ih biraš, sem ukoliko si šef! Ova pozicija daje ti mogućnost da izabereš kome ćeš poveriti sve tajne svog zanata i potpuno poverenje.

Određujete svoju platu

Niko više neće biti u mogućnosti da vam smanji platu ili mesecima odlaže povišicu. Na vama je da odlučite koliko ćete se truditi, a samim tim i kolika će zarada od vašeg posla biti.

Ne polažete račune NIKOME

Sećate se onog osećaja kada morate da se pravdate zbog neobavljenog posla, kašnjenja, slučajne greške? Vreme je da sve ovo postane vaša daleka prošlost! Kada ste sopstveni šef ne morate da smišljate razloge zbog kojih ste nešto uradili, jer jedina osoba kojoj morate da polažete račune ste VI!

Ne možete dobiti otkaz

Otkaz? Kako smešna reč! Prednost pokretanja sopstvenog biznisa jeste to što otkaz gubi značenje u vašem rečniku.

Gradite samopouzdanje

Kada napokon izgradite svoj brend i dobijete priliku da uživate u sopstvenom uspehu, niko više neće moći da vam stane na put! Osećaj da vodite glavnu reč i da ste odgovorni za projekat koji vodite i te kako utiče na rast samopouzdanja.

(Cosmopolitan)