Astrologija

ASTRO Planeta bogatstva i prosperiteta je u direktnom hodu: Čekaju nas lepa dešavanja i putovanja

Businessman Shaking Hands with Businesswoman --- Image by © Royalty-Free/Corbis

Jupiter, planeta kontakata sa strancima, bogatstva, ugleda i putovanja, posle višemesečnog retrogradnog hoda, 9. maja kreće direktno sa 13. stepena poslovične i disciplinovane Device, u kojoj ostaje do 9. septembra.

To može da donese nove poslovne šanse u vezi sa inostranstvom, saradnju sa strancima ili odlazak na usavršavanje u neku zemlju, naravno, u zavisnosti od aspekata sa planetama u ličnom horoskopu.
Harmonični trigoni sa Suncem, retrogradnim Merkurom i Venerom u Biku, kao i sa retrogradnim Plutonom u Jarcu, odgovaraju zemljnim i vodenim znacima, naročito ukoliko planiraju kupoprodaju nekretnina, rentiranje ili izgradnju poslovnog i stambenog prostora.
Planeta prosperiteta i ekspanzije obrazuje napete aspekte sa retrogradnim Marsom i retrogradnim Saturnom u Strelcu, simbolima akcije i oduglovačenja, zbog čega sve ide sporije nego što ste planirali, naročito na poslovnom planu, ipak ne brinite, uspećete sve da završite.
Opozicija između Jupitera i Neptuna, simbola ekspanzije i bega od stvarnosti, može da bude inspirativna za umetnike kojima donosi slavu, ali nepovoljno utiče na mentalno stanje, saobraćaj, posebno vodene puteve i upozorava na opasnost od prevare ili nekog vida zavisnosti.
Jupiterov direktan hod preko Device najviše će osetiti Bikovi, Strelci i Ribe u kojima je uticaj te planete naglašen, a najmanje Škorpije, Blizanci i Device.

OVAN (20.3. – 19.4.)
Planeta novca i inostranstva u vašoj astrološkoj kući posla i zdravlja, najavljuje nove šanse za saradnju sa strancima, naročito ako radite u zdravstvu, bavite se privatnim biznisom ili nekim vidom uslužne delatnosti.

BIK (19.4. – 20.5.)
Jupiter u astrološkom polju ljubavi i kreativnosti pod uticajem  planete mašte donosi vam ljubav i inspiraciju, ako ste umetnik, dok napeti aspekti sa Marsom i Saturnom opominju da izbegavate nepotrebne troškove.

BLIZANCI (20.5. – 20.6.)
Aspekti planete ekspanzije i vašeg vladaoca Merkura, simbola biznisa i komunikacija, pod uticajem Marsa, Saturna i Neptuna, upozoravaju da ne bi trebalo da žurite sa kupoprodajom nekretnina.

RAK (20.6. – 22.7.) 
Sa Suncem, Merkurom i Venerom u vašoj astrološkoj kući kontakata sa strancima, veće su šanse da obnovite ili proširite saradnju sa njima, ali ipak obratite više pažnje na pravne aspekte ugovora.

LAV (22.7. – 22.8.)
Napet aspekt između Jupitera i Neptuna, planeta prosperiteta i prevara, upozorava da izbegavate rizične finansijske transakcije. Saradnja sa strancima donosi uspeh umetnicima, naučnicima i sportistima.

DEVICA (22.8. – 22.9.)
Harmonični aspekti Jupitera u astrološkom polju ličnosti sa vladaocem vašeg znaka, Merkurom, donose vam uvećanje prihoda, ako se bavite umetnošću ili radom u medijima. Partner želi da vam nametne svoju volju.

VAGA (2.9. – 22.10.)
Pozicije vašeg vladaoca Venere i Jupitera u astrološkoj kući tajni, nagoveštavaju strastveni susret sa osobom koja je najverovatnije zauzeta. Novac stiže preko nekih paralelnih ili honorarnih poslova.

ŠKORPIJA (22.10. – 21.11.)
Aspekti vladaoca vašeg znaka upozoravaju da izbegavate rasprave sa partnerom, naročito ako ste u braku ili dužoj vezi. Trebalo bi da budete oprezniji ukoliko planirate saradnju sa strancima, naročito kada se radi o ulaganju novca.

STRELAC (21.11. – 21.12.)
Aspekti vašeg vladaoca Jupitera u astrološkoj kući karijere najavljuju mogućnost obnove saradnje sa strancima, ali izbegavajte kupoprodaju nekretnina. Partnerovo ponašanje može da bude razlog rasprava s njim.

JARAC (21.12. – 20.1.)
Konjunkcija vašeg vladaoca Saturna i Marsa u napetom aspektu sa Jupiterom, upozorava da obratite više pažnje ako planirate obnovu saradnje sa strancima. Bićete uspešni ako ste umetnik, sportista ili naučnik.

VODOLIJA (20.1. – 19.2.)
Obratite više pažnje na izjave, naročito ukoliko se bavite zanimanjem zbog koga ste prisutni u javnosti. Aspekti sa Jupiterom upozoravaju da izbegavate nepotrebne troškove i rizične finansijske transakcije.

RIBE (20.2. – 20.3.)
Na nekom kraćem putu možete da upoznate vrlo šarmantnu osobu  kojoj ćete teško moći da odolite. Izazovan aspekt između vladalaca vašeg znaka, Neptuna i Jupitera, najavljuje mogućnost napredovanje u karijeri.

Nove šanse u ljubavi i poslu

Ako vam je neka planeta ili osetljiva tačka horoskopa u znaku Device, na primer ascendent, descendent, osa desete ili četvrte astrološke kuće, naredna četiri meseca mogla bi da vam se ukažu odlične šanse na emotivnom, porodičnom i profesionalnom planu. Takve prilike se javljaju jednom u 12 godina, onoliko koliko je Jupiteru potrebno da obiđe ceo zodijački krug.

(Astrolog: Marina Jungić Milošević, novosti)