Astrologija

ASTRO Pomračenje Sunca u Ribama: Paralelne veze i tajni dogovori

Prvo totalno pomračenje Sunca u ovoj godini (8/9. marta), u Ribama, znaku tajni, institucija zatvorenog tipa, podsvesti, nauke i umetnosti, najviše će osetiti Ovnovi i Lavovi, a najmanje Vage i Vodolije.

 

Sunce simbolizuje svest, vitalnost, energiju i društveni položaj, a više utiče na muški ego, volju, ambiciju, moć, uticaj. Mesec, koji će pomračiti Sunce, simbol je duše, podsvesti, žena. Ako vam je podznak, Sunce, Mars, Jupiter ili Saturn blizu 19. stepena Riba, izbegavajte rasprave sa saradnicima i nadređenima na poslu, kao i sa konkurencijom.
Iako pomračeno Sunce u konjunkciji sa tranzitnim Neptunom, planetom mašte, budi umetničku inspiraciju, ono je takođe simbol obmane, ljubavnog zanosa, tajni i prevara, što vodi ka paralelnim vezama i poslovnim dogovorima iza zatvorenih vrata, u četiri oka. Opozicija sa tranzitnim Jupiterom sve to pojačava, upozorava da izbegavate provokacije i da prvo dobro proverite sve što čujete, pa tek onda reagujete. Kvadrat sa Saturnom odlaže realizaciju planova što se posebno odnosi na promenljive znake druge dekade, Blizance, Device, Strelčeve i Ribe.

OVAN (21.3. – 20.4.)
Pomračenje Sunca u 12. astrološkom polju, upozorava da ne bi trebalo da otkrivate svoje planove drugima. Moguć dogovor s uticajnom osobom u četiri oka. Ukoliko ste zauzeti, izbegavajte paralelne veze.

BIK (21.4. – 21.5.)
Nemojte da opterećujete partnera temama koje bi mogle da vas uznemire ili podstaknu na raspravu ili svađu. Izbegavajte sklapanje dogovora, potpisivanje ugovora i rizične finansijske transakcije.

BLIZANCI (22.5. – 21.6.)
Pozicija Sunca, pomračenog u vašem astrološkom polju karijere, upozorava da izbegavate rasprave sa nadređenima i partnerom, naročito ako ste u braku ili dužoj vezi. Nemojte dozvoliti da vas bilo ko isprovocira.

RAK (22.6. – 22.7.)
Vladalac vašeg znaka, Mesec, simbol emocija, dominira u pojavi pomračenja Sunca u vašem devetom astrološkom polju, što može da prolongira neke vaše planove. Moguća romansa sa harizmatičnom osobom koja zbog posla često putuje.

LAV (23.7. – 22.8.)
Pomračeno Sunce, vladalac polja ljubavi, čini vas posesivnijim i ljubomornijim nego inače, naročito ako ste muškarac. Obratite više pažnje na konkurenciju i izbegavajte nepotrebne troškove i rizične finansijske transakcije.

DEVICA (23.8. – 22.9.)
Sunce, vladalac astrološke kuće intuicije, pomračeno od Meseca u kući ljubavi, najavljuje probleme na emotivnom planu, naročito ako ste rođeni početkom ili krajem znaka. Izbegavajte rasprave sa saradnicima.

VAGA (23.9. – 22.10.)
Tačka pomračenja Sunca u šestoj astrološkoj kući, upozorava da izbegavate stresne situacije. Ukoliko planirate saradnju sa strancima, moguć dogovor u tajnosti. Odgovara vam društvo Vodolije ili Blizanaca.

ŠKORPIJA  (23.10. – 22.11.)
Sunce pomračeno od Meseca u petoj astrološkoj kući,   nagoveštava mogućnost ulaska u tajnu romansu sa osobom koja se bavi umetnošću ili sportom. Ako ste u dužoj vezi ili braku, trebalo bi da provodite više vremena s partnerom.

STRELAC (23.11. – 21.12.)
Pomračenje Sunca u vašem četvrtom polju utiče na odnose u domu kao i sa partnerom. Trebalo bi da povedete više računa šta kome pričate i da izbegavate sklapanje važnih dogovora i potpisivanje ugovora u ovom periodu.

JARAC  (22.12. – 20.1.)
Vladalac astrološkog polja opasnosti, Sunce, pomračen od Meseca upozorava da se uzdržite od nepotrebnih troškova i da budete oprezni za volanom. Ne opterećujte se tuđim problemima. Romantičan susret na nekom putu.

VODOLIJA  (21.1. – 19.2.)
Iako pomračenja ne utiču previše na predstavnike vašeg znaka, ipak, povedite više računa o tome šta kome pričate. Mogući su vanredni izdaci. Ako vam se dopada neko koga ste upoznali preko posla, pripazite da situacija ne izmakne kontroli.

RIBE  (20.2. – 20.3.)
Sunce zaklonjeno Mesecom u vašem znaku nagoveštava tajnu romansu sa umetnikom ili lekarom. Ako ste muškarac, dobićete šansu da ostvarite ono o čemu odavno maštate. Očekuje vas razgovor u tajnosti sa osobom kojoj je potrebna vaša podrška ili pomoć.

Turbulentan mart

Pomračenje neće biti vidljivo iznad naše zemlje, a moći će da ga vide stanovnici Indonezije, severne i istočne Australije, južne i istočne Azije. Ipak, uticaj pomračenja oseća se nedelju dana uoči i nakon ove pojave, a 23. marta biće pomračenje i Meseca, pa se tokom marta preporučuje oprez na poslovnom i na emotivnom planu. Ne savetuje se podizanje kredita, kupoprodaja nekretnina, sklapanje novih poslova, venčanje, veridba… Iako se pomračenja Sunca i Meseca događaju dva puta godišnje, ove prirodne pojave ipak utiču na ravnotežu tečnosti u organizmu, zato ih ne bi trebalo gledati golim okom.
(astrolog Marina Jungić Milošević, novosti)