Deca

Bezbedan dom: evo kako morate da učvrstite nameštaj za zid ako imate malo dete (VIDEO)

Javnost širom sveta uznemirena je vešću da je još jedno dete stradalo početkom 2016. godine kada se komodica sa fiokama preturila i pala na njega.

Ponekad su odrasli skloni da zanemare potencijalne opasnosti koje vrebaju od teških komada nameštaja ili televizora. Zbog toga morate da pogledate ovaj video!

Zbog bezbednosti deteta u domu neophodno je ankerisati komade nameštaja kao što su fiokari, cipelarnici, komode ili police s televizorima.

Ono što bi svaki roditelj mogao da uradi jeste da već danas zatipluje teške komade nameštaje koje mogu da povrede pa čak i usmrte dete. Par stotina dinara i oko dvadesetak minuta rada mogu biti dovoljni da se spreči da cipelarnik, fiokar ili televizor padnu preko deteta koje nije svesno opasnosti.

„Nekoliko rupa na zidu i nameštaju mogu da se poprave, ali rupe u srcu – nikada“, napisala je jedna mama u Masačusetsu, u Americi, kada je njeno dete stradalo ovakvim nesrećnim slučajem.

U nastavku pogledajte dva VIDEA, prvi koji pokazuje rekonstrukciju potencijalne nesreće, dok drugi nudi savete kako da učvrstite nameštaj i tako spečite tragediju!

(Lisa)