ŽIVOT

BRZO I LAKO: Osvežite vazduh u domu

Sva grejna tela u velikoj meri isušuju vazduh u domu, a posledice nisu samo zdravstvene prirode (sušenje grla, zapušen nos, kašalj, problemi sa respiratornim organima), već to smeta tehničkim uređajima i svim drvenim površinama. Ovaj problem možete da ublažite na nekoliko načina…

– Na radijatore zakačite posude sa vodom, kojih na našem tržištu ima u različitim bojama, oblicima i veličinama. Izbegavajte uske i visoke modele, efikasnije su plitke posude od keramike, lima ili plastike. Idealno je da razmak između njih bude 30 cm.

– Svaku prostoriju provetravajte nekoliko puta tokom dana, idealno bi bilo da svakih sat vremena otvorite prozor na dva, tri minuta.

– Tokom hladnih dana dobro je okružiti se sobnim biljkama, jer deluju kao prirodni ovlaživač vazduha, ali ne preporučuju se za spavaću sobu, jer oduzimaju kiseonik.

– Vrata na sobama držite otvorena, kako bi vazduh nesmetano cirkulisao. Posle tuširanja, kupatilska vrata ostavite otvorena 15-ak minuta da bi se vlažan vazduh proširio u ostale prostorije.

(Srećna žena)