Deca

Ćilibar, magični lek za boljke vaše bebe: Sva pozitivna dejstva ogrlice!

Prva tri meseca po rođenju deteta su možda i najzahtevnija, jer se bebe prilagođavajuovom spoljašnjem svetu, pa ih mnoge stvari muče, a nemaju način da nam to objasne. Nakon tri meseca kreće borba sa nicanjem zubića koja je za naše mališane možda i najzahtevnija, jer je praćena bolovima sa kojim se oni, kako se čini, i te kako muče.

Individualno i zavisnosti od deteta, taj period je najčešći od trećeg meseca do treće godine. Ono što je već neko vreme dostupno na tržištu jesu ogrlice za bebe napravljene od ćilibara.

Za ove ogrlice se veruje da su dobar analgetik i da pomažu pri bolovima. Od davnina se koriste kao lek unarodnoj medicini, pa su proizvođači dosetili da njime možemo da olakšamo muke našim mališanima, ali i nama samima jer ako se oni sa nečim muče, mučimo se i mi podjednako.

Postoje dve teorije verovanja kako ćilibar proizvodi svoja pozitivna dejstva.

Jedna je da se u dodiru sa kožom, oslobađaju prirodna ulja koja umirujuće deluju na naše bebe i na taj način smanjuju ili potpuno eliminišu bol, ali i pomažu u jačanju imuniteta.

Druga je da se u dodiru sa kožom oslobađaju energije koje imaju pozitivan učinak na telo naše bebe. Na taj način bol sa kojima se bebe muče potpuno nestaje.

Foto: Shutterstock

Ogrlice za bebe je preporučljivo nositi već nakon trećeg meseca života, kada se pretpostavlja da počinje nicanje zubića. Ogrlice za bebe se moraju da stoje direktno na koži, kako bi pozitivna dejstva ćilibara mogla da se ispolji.

Roditelji imaju i te kako pozitivna iskustva, pa kažu već nakon prvog nošenja, bebe pozitivno reaguju, pa plača gotovo i da nema, a samim tim se pretostavlja da je bol u velikoj meri umanjen. Ogrlice za bebe se mogu nositi tokom celog dana, ali je preporučljivo da se skidaju prilikom spavanja, kako bi se izbegle eventualne neprijatnosti i žuljanje.

Vrlo lako se stavljaju – to je niz perli od ćilibara koje ima vrlo jednostavno kopčanje,koje kao magnet treba spojiti i okrenuti nekoliko puta. Održavanje je vrlo jednostavno, s vremena na vreme može se očistiti mlakom vodom i namazati maslinovim uljem, a ukoliko je dobro očuvana, mogu je koristiti i bate i seke, jer je prenošenje s kolena na koleno dozvoljeno.

Ništa vas ne košta da probate – dostupne su skoro svuda, mogu se naručiti i putem interneta, a i cene su prilagođene svima, pa ko nije u prilici da izdvoji malo više novca, može kupiti svoju ogrlicu vrlo povoljno.

(Stil, foto: shutterstock, profimedia)