Zdravlje

Čudo narodne medicine: Ovaj starinski lek provereno leči štitinu žlezdu, bronhitis i jača čitav organizam!

Orahovačaje od davnina veoma cenjen napitak. Dokazano je da pozitivno utiče na osobe obolele od hipotireoze, bolesti štitne žlezde, kao i na rad creva.

U narodnoj medicinise smatra da rakija jača i štiti organizam, pa se vrlo često koristila u svrhe lečenja. Najpoznatija je kao stari lek za štitnu žlezdu i ubrzavanje metabolizma, pa ne čudi zašto su je naše bake i deke obožavale.

Dokazano je da konzumiranje, umerenih količina, ovog napitka može povoljno da utiče na organizam.Čak je mnogo delortvorinija od lekova.

Naučna istraživanja imaju jednostavno objašnjenje za lekovitost ovog napitka i to polazeći od bogatsva vitamina i minerala koji se nalaze u zelenim orasima, koji su ujedno i najvažniji sastojak ovog domaćeg likera.

Orahovača je bogata vitamina B 1, B 6, B 9, C i E, ali i gvožđem, jodom, kalijumom, fosforom, magnezijumom, sumporom, cinkom, manganom i mnogim drugim vitaminima i mineralima, ali i omega 3 masnim kiselinama.

Rakija Orahovača i sve njene prednosti za zdravlje:

  • Orasi leče najrazličitija obolenja, a izuzetno pomažu za probleme štitne žlezde, grla, respiratornih puteva kao i bronhitisa ali i za ojačavanje imuniteta.
  • Prednosti korišćenja orahovače za zdravlje su nemerljive, a zahvaljujući izuzetno visokom nivou joda ona se preporučuje za korišćenje kod obolelih od takozvane hipotireoze, to jest oboljenja štitne žlezde koje nastaje usled manjka joda u organizmu.

Međutim, svako ko je oboleo od hipertireoze, koju karakteriše povećan nivo joda ni u kom slučaju ne bi smeo da je konzumira, osim ukoliko mu štitna žlezda nije uklonjena hirurškim putem, ali i tada sa posebnom pažnjom.

  • Preporučuje se za jačanje organizma i čišćenje od parazita i bakterija.
  • Sprečava pojavu paradentoze.
  • Uspešno se bori i protiv akni i pravi je saveznik lepote.

Za ove svrhe ona se koristi tako što se željeni deo kože prvo očisit, a zatim se umota gazom natopljenom ovom tečnosti. Kasnije se ispira.

  • Ona pomaže u obnavljanju sluzokože usta i grla.
  • Uspešno se bori protiv anemije.
  • Lekari je preporučuju i za bolji rad creva, kao i kod problema zatvora.

Potrebno je da popijete jednu čašicu ujutru i vrlo brzo ćete primetiti pozitivne efekte.

Ukoliko odličite sami da pravite ovaj lekoviti napitak, dobro je da znate:

Liker od oraha se čuva u staklenim flašama. Treba ga držati na hladnom i tamnijem mestu. Ne kvari se, može se godinama čuvati i dalje će biti u odličnom stanju.

(Stil/BastaBalkana)