Nega & Lepota

Dokazano: Da li ste znale šta obrve govore o nama?

Ljude oduvek zanima kako pročitati osobe i njihov karakter već iz prvog pogleda. Zato, ne čudi što se velika pažnja pridaje položaju ruku, mimikama, obliku nosa, boji kose i mnogim drugim detaljima. Ipak, da li ste se ikad upitali šta oblik obrva otkriva o vama?

Stručni tim naučnika na Univerzitetu u Torontu bavio se analizom narcisoidnih karaktera.

Prvo su fotografisali ispitanike istraživanja, a potom im dali da rešavaju test koji meri njihov stepen narcizma. Nakon što su naučnici iskeli fotografije tako da se vide samo obrve, pokazali su ih ispitanicima druge grupe koji su imali zadatak da izdvoje one koje smatraju narcisoidnim osobama.

Međutim, pokazalo se da to uopšte nije bio težak odabir. Ispitanici su bili sposobni da odaberu druge ispitanike koje su testovi okarakterisrali narcisoidnima i to samo na temelju njihovih obrva. Kako su stručnjaci kasnije zaključili, što su obrve bile posebnije u smislu gustine i oblika, to su egoističniji bili njihovi vlasnici.

– Narcisi vole da izazivaju pažnju i divljenje te su skloniji tome da ističu obrve kako bi bili zapaženiji, prepoznatljivi i zapamćeni – objasnila je autorika studije Miranda za Cosmopolitan.

Drugim rečima, ako ste i vi obožavateljka poslednjeg velikog trenda u svetu obrva – onih gustih i upečatljivih – čini se da bi vas mnogi mogli opisati kao narcisa.

(index.hr)