Nega & Lepota

Domaći šećerno-slani piling protiv strija i celulita

Piling je kozmetičko sredstvo, u čijoj se osnovi nalaze abrazivni elementi. Osnovna svrha pilinga je – uklanjanje nečistoća i mrtvih ćelija sa kože. Nakon korišćenja pilinga, koža postaje glatka, jer postupak stimuliše cirkulaciju krvi i doprinosi podmlađivanju ćelija.

Uz pomoć domaćeg pilinga možete, ne samo čistiti kožu, regenerišući je, nego se možete izboriti i sa sa strijama i celulitom. U tom smislu, prilično je popularan sećerno-slani piling, kojim se možete, skoro u potpunosti, osloboditi strija i celulita u domaćim uslovima, koristeći pristupačna sredstva.

Domaći piling protiv strija i celulita. Priprema:

Za njegovu pripremu biće potrebno: 200 gr soli, 200 gr šećera i 150-200 ml palminog ulja.

Ako nemate palmino, možete koristiti maslinovo, kokosovo ili neko drugo biljno ulje. Poželjno je koristiti morsku so, jer je obogaćena jodom i mikroelementima, koji delujući na kožu, doprinose njenom obnavljanju.

So, sećer i ulje promešati da se dobije smesa konzistencije gustog jogurta.

Koristite piling svako veče prilikom tuširanja, utrljavajući ga u problematične delove kože, masirajući kružnim pokretima 2-3 minuta. Nakon toga, isperite toplom vodom. Nakon procedure na telo se nanosi hidratantna krema ili losion.

Već nakon mesec dana regularnog korišćenja ovog pilinga, primetićete da strije i celulit postaje manje primetni. Ni u kom slučaju ne treba prekidati procedure nakon pojave prvih pozitivnih rezultata. Moguće je, skoro u potpunosti, ukloniti strije i celulit koristeći ovo pristupačno sredstvo.

(uspesnazena.com)