Astrologija

Evo šta nam donosi nedeljni horoskop do 15. maja

Ovan (21. 3. – 20. 4)

Posao – Uprkos trenutnoj stagnaciji verujete da će poslovna situacija uskoro biti bolja. Imate mnogo dobrih ideja čija realizacija bi mogla da vam donese veliku zaradu. Potrudite se da sačuvate samokontrolu i integritet u kritičnim situacijama kako ne biste otkrili svoje slabosti tamo gde nije poželjno.   Sledi poboljšanje na finansijskom planu. Povoljan period za prikupljanje starih dugova.
Ljubav – Nova ljubav će vas ozbiljno izbaciti iz ravnoteže. Pripadate tipu ljudi koji vezu grade prvenstveno na osećanjima, a ovih dana ćete ih imati na pretek. Ne započinjite novu vezu pre nego što raščistite sa starom.
Zdravlje – Zdravstvena situacija se postepeno stabilizuje.
BIK (21. 4. – 21. 5)

Posao – Trostruka konjunkcija Sunca, Merkura i Venere podstiče vaše ambicije, pa je uspeh neminovan. Nema potrebe da pribegavate bilo kakvim manipulacijama jer ćete i bez njih ostvariti ciljeve. Bilo bi dobro da malo usporite, jer ako nastavite ovim tempom nećete dugo izdržati. Uskladite želje i mogućnosti i budite realniji priliko postavljanja novih ciljeva.
Ljubav – Strasna veza je na pomolu. Potrudite se da izbegnete ljubomorne scene jer ste i bez njih dovoljno nezgodni. Prepustite se osećanjima. Uživajte u retkim, čarobnim trenucima.
Zdravlje – Ako preterate sa jelom i pićem, moguće stomačne tegobe.
BLIZANCI (22. 5. – 21. 6)

Posao – Zbog površnog odnosa prema poslu ili odlaganja radnih obaveza mogući su problemi na poslu. Da se niste pogubili u  gomili ideja i želja? Pod hitno napravite precizan plan rada i pridržavajte se zadatih rokova. Potrudite se da narednih dana budete racionalniji kako i dolikuje vašem znaku. Ni po koju cenu ne odustajte od svojih planova. Lukavstvom dolazite do profita.
Ljubav – Strast, strast i samo strast. Da li uopšte možete da funkcionišete bez nje? Ukoliko ne budete u prilici da zadovoljite snažan libido, preusmerite energiju na kreativne poslove.
Zdravlje – Mogući problemi sa bubrezima i urinarnim traktom. Ojačajte imunitet, pijte dovoljno vode.
RAK (22. 6. – 22. 7)

Posao – Ukoliko se bavite nekim nelegalnim poslom, umesto očekivane velike zarade, mogući su gubici. Prolazite kroz poslovnu i ličnu krizu iz koje ćete izaći plemenitiji i kvalitetniji. Pošto vam je sve postalo dosadno i besmisleno,  bilo bi dobro da preispitate svoj odnos prema poslu. Ukoliko vam trenutna situacija ne odgovara, tražite bolje. Ko traži, taj i nađe, kaže poslovica. Čuvajte se neiskrenih „prijatelja“.
Ljubav – Emotivna raščišćavanja su počela da vas opterećuju. Dešava se ono što obično biva u sličnim situacijama. Budite spremni na promene. Budite otvoreniji.
Zdravlje – Problemi sa grlom i žlezdama. Ako je potrebno, potražite stručnu pomoć.
LAV (23. 7. – 22. 8)

Posao – Zahvaljujući pozitivnim planetarnim aspektima, nadajte se boljitku, i to ne samo materijalnom. Za dobro obavljen posao dobijate pohvale, a moguće je i unapređenje. Teškoće su iza vas, ušli ste u mirniju fazu. Pokušajte da se izborite sa svojim slabostima. Ne udubljujte se u previše tuđe probleme, jer ni neke sopstvene niste u stanju da rešite. Savete delite samo ukoliko ih neko od vas zatraži.
Ljubav – Ukoliko ste već dugo sami očekujte nova ljubavna uzbuđenja. Najviše vam odgovaraju osobe u znaku Vage i Strelca, ali i ostali znaci su u igri. Bićete na velikom iskušenju. Sudbina vam je naklonjena.
Zdravlje – Mogući manji problemi zbog vremenskih promena.
DEVICA (23. 8. – 22. 9)

Posao – Imaćete mnogo sreće, a da nećete biti svesni toga. Taman kad pomislite da ste pred krahom, stići će rešenje. Uprkos svemu, teško se mirite sa stagnacijom. Promene koje su vas zadesile samo su prirodni sled događaja. Možda su nagle, ali ste morali o njima na vreme da vodite računa. Budite strpljivi i izbegavajte brzoplete reakcije. Ne ponašajte se autodestruktivno i budite umereni u svemu.
Ljubav – U vezi nešto treba promeniti ukoliko želite da je sačuvate. Možda je to nov pristup seksu? Škorpija i Ovan su za vas fatalni ovih dana.
Zdravlje – Bolesti vezane za infekcije i psihičke probleme zahtevaju ozbiljniji pristup.
VAGA (23. 9. – 22. 10)

Posao – Spremni ste da se suočite sa novim poslovnim izazovima. Puni ste pozitivne energije, ali to nije razlog da budete tvrdoglavi. Obuzdajte povremenu neurotičnost, budite strpljivi. Sačekajte povoljan momenat za akciju. Mislite da saradnici odugovlače i otežavaju stvari. Ne kvarite dobru poslovnu klimu. Okrenite se umetnosti, pošto je kreativnost pojačana. Stvorićete remek-delo iako tako ne izgleda.
Ljubav – Odlično se slažete sa osobama u znaku Strelca i Vodolije. Ukoliko sebi ne možete da priuštite njihovo društvo, ni Ribe, odnosno Blizanci, nisu za potcenjivanje. Manje gunđajte, više uživajte.
Zdravlje – Pazite na ishranu, odmorite se psihički i fizički.

horoskop
ŠKORPIJA (23. 10. – 22. 11)

Posao – Imate puno posla, a malo rezultata. Pošto se kraj muka na poslovnom planu ne nazire, prihvatite to kao neminovnost i budite istrajni. Biće para, ali sa zakašnjenjem. Zbog retrogradnog kretanja vašeg vladara Marsa, sve ide sporije nego što želite. Mogući nesporazumi sa okolinom. Budite tolerantniji. Ukoliko vam predstoji neka javna prezentacija,  vodite računa da ne napravite grešku.
Ljubav – Izuzetno povoljan period za za ljubav i razmenu nežnosti. Ove nedelje očekuje vas puno prijatnih uzbuđenja. Libido je naglašen. Ako ste sami, moguća avantura.
Zdravlje – Umerenost je najbolji čuvar zdravlja. Ne preterujte sa alkoholom.
STRELAC (23. 11. – 21. 12)

Posao – Na poslu se ponašate suviše emotivno, u ljubavi  razumno. Negde grešite. Otkako ste došli do značajnog uvida, situacija se promenila. Morate od nečega da odustanete, što vam, priznaćete, teško pada. Do uspeha dolazite isključivo kroz saradnju, pa ako želite da ona bude dobra, morate izbaciti svoje otrovne žaoke iz igre. Smirite se i potrudite da staloženo isplivate iz problema. Uspećete, pod uslovom da ne odustanete na pola puta.
Ljubav – Mogući problemi u komunikaciji sa partnerom. Burne reakcije nisu uvek najpoželjnije. Šta da se radi, kad u narednom periodu funkcionišete po principu razuma i osećajnosti.
Zdravlje – Stomak je slaba tačka. Pripazite na ishranu.

JARAC (22. 12. – 20. 1)

Posao – Ponašate se u stilu „hoću-neću“. Saradnici vam laskaju i pokušavaju da vas lepim rečima udalje od problema. Nemojte se upecati na to. Budite istrajni u svojim naumima. Pošto, kao i većina ljudi, niste imuni na novac, shvatate da izolovani od sveta ne možete do njega doći. Finansijski problemi zahtevaju strpljenje a do razrešenja krize dolazi tek sredinom leta. Zasad samo uzalud strepite. Prionite na posao.
Ljubav – Šta ste želeli, to ste i dobili. Ljubavi, seksa i ostalih zadovoljstava biće na pretek. Pazite samo da se ne preforsirate. Uživajte u retkim trenucima apsolutne sreće.
Zdravlje – Blaga nervoza zbog poslovnih problema. Opustite se.
VODOLIJA (21. 1. – 19. 2)

Posao – Ako radite u zdravstvu i ustanovama zatvorenog tipa, očekujte uspeh. Onima koji rade u drugim sektorima, moraće da budu strpljivi. Sve se odvija u stilu jedan korak napred, dva nazad. Već vam se smučila sporost sa kojom se neke stvari raščišćavaju. Novac polako pristiže, mada vas ne čini kompletno zadovoljnim. Meditacija pomaže da dođete do duševnog mira i isplivate iz svakodnevnih problema.
Ljubav – Ovaj segment života je trenutno zapostavljen jer ste okupirani ozbiljnijim egzistencijalnim problemima. Nedostaje vam naklonost partnera.
Zdravlje – Loše navike ostavljaju posledice na zdravlje. Potreban vam je odmor. Pazite na ishranu.
RIBE (20. 2. – 20. 3)

Posao – Očekuje vas napredak u poslovnoj hijerarhiji. Ne dozvolite da vas on uspava, jer u suprotnom, postoji šansa da se kasno probudite. Doživljavate duhovni procvat. Pošto prednost dajete univerzalnim vrednostima, bilo bi dobro da ostanete dosledni svojim idejama, ali i da već jednom pređete sa reči na dela. Okolina to s razlogom očekuje od vas.
Ljubav – Izuzetno povoljan period za ljubav. Preplavljeni ste lepim emocijama, pa se potrudite da partneru priuštite nezaboravne trenutke. Pokažite mu koliko vam je stalo do vaše veze.
Zdravlje – Blagovremeno brinite o zdravlju. Više se krećite.

(astrolog Mihailo Čukić, novosti)