Zdravlje

Evo šta reguliše masnoću u krvi, a muškarcima rešava erektilne probleme

Povećan nivo masnoća u krvi jedan je od faktora rizika za razvoj ateroskleroze koja pogađa najmanje krvne sudove, a kod muškarca se nalaze u penisu. Masne naslage na zidu krvnog suda dovode do njegovog suženja i otežanog protoka krvi što je primarni uzrok erektilne disfunkcije.

Primena omega 3 masnih kiselina, pogotovu iz krilovog ulja, odlaže ovaj proces i sprečava pojavu erektilne disfunkcije. Pored korekcije ishrane i umerene fizičke aktivnosti kod pacijenata sa povišenim masnoćama u krvi, potrebno je primeniti određene suplemente pa čak i lekove.

Savremena terapija povišenih lipida podrazumeva primenu i omega 3 masnih kiselina i to posebno fosfolipidnog oblika ovih kiselina koje su rastvorljive u vodi i sadržane su samo u ulju antarktičkih račića (krilovo ulje), ali ne i u ribama i ribljem ulju.

Krilovo ulje se dobija iz antarktičkog račića koji se zove kril, što na norveškom znači hrana za kitove. Kao dodatak ishrani ima naučno potvrđeni efekat na sniženje vrednosti lošeg holesterola (LDL), triglicerida, posebno se ističe njegov efekat na povećanje vrednosti dobrog holesterola (HDL).

BioKrill-Active-kutija-i-sisence-3D-model-srb-30-kapsuli

Stručnjaci savetuju da se kao dodatak ishrani uzima Bio Krill Active suplement. U njemu se nalazi i sastojak astaksantin koji predstavlja prirodni antioksidans. Bio Krill Active se podnosi mnogo bolje od klasičnih preparata omega 3 masnih kiselina. Može se koristiti i zajedno sa lekovima koji snižavaju vrednosti povišenih holesterola (statinima) i povišenih triglicerida (fibratima).

(Srećna žena)