ŽIVOT

„Fejsbuk“ na našim raskidima „debelo“ zarađuje

Zahvaljujući statusima svojih korisnika, „Fejsbuk“ vrlo dobro zna kada se okončavaju veze, a tu činjenicu će dobro unovčiti. Uz informacije o raskidima emotivnih veza, „Fejsbuk“ upućuje kompanije na najbolji način kojim će iskoristiti slomljeno srce svojih korisnika kroz ciljane marketinške kampanje.

Koristeći algoritme koji prate ponašanje na najvećoj društvenoj mreži na svetu, Fejsbuk usmerava odabrane klijente upravo ka vašem profilu da bi se postigla najveća marketinška zarada, piše Mešbl.

To nije tajna, ali ne dešava se svaki dan da sam Fejsbuk objavi informacije koje ukazuju na marketinški značajan period nakon raskida.

Osobe koje su okončale ljubavnu vezu uglavnom ne žure da vrate svoj status u samce. Takođe, nakon objavljivanja statusa po pravilu sledi agresivno posećivanje Fejsbuka.

Istraživači tvrde da je tri četvrtine korisnika zavisno od društvene interakcije sa prijateljima i porodicom kada žele da nadoknade vreme koje su donedavno provodili sa drugom polovinom.

Dakle, korišćenje Fejsbuka značajno raste – i do četiri puta više – u danima nakon raskida veze.

Ono što je prelomno jeste da Fejsbuk ohrabruje kompanije sa kojima sarađuje da reklamama „bombarduju“ korisnike koji su ostavljeni ili koji su ostavili donedavno najvažniju osobu u životu.

Fejsbuk savetuje klijentima da korisnicima nakon raskida pristupaju na mobilnim uređajima, jer će u tom periodu često provoditi vreme surfujući na internetu. Takođe, preporučuje se nuđenje novih iskustava jer osobe koje su izašle iz ljubavne veze žele da iskuse ono što su propustili ili što do sada nisu mogli ili smeli.

(rts.rs)