ŽIVOT

Da, žena sam!

Fejsbuk stranica “Da, žena sam” prepoznatljiva je po heroinama serije “Seks i grad” na glavnoj fotografiji, ali i snažnoj poruci koju nosi Žena sa velikim Ž. Počela je sa radom u avgustu 2014. godine sa ciljem da probudi žensku svest.

– Želja i misija su nam da probudimo žensku svest, da spoznaju vrednost i ulogu koju imaju u društvu. Naši članovi su pre svega žene, a mnoge od njih su grešile u prošlosti vodeći se prema bajkama koje ne prikazuju svet realnim. Žena jeste princeza, ali nije nesposobna da mora čekati muškarca da je spasi – ističe Sedija Berbić.

Po čemu se vaša stranica izdvaja od drugih?

– Nema dlake na jeziku i to žene prepoznaju i vole. Naši članovi mogu da nauče da uživaju u sadašnjosti i da vlastitom rukom ispisuju budućnost. Život je kratak, da bismo bili ono što ne želimo. Mnoge žene su poput Trnoružice, prespavaju život čekajući princa; poput Pepeljuge zatvorene i čekaju proizvodnju staklenih cipelica; poput Sneguljice ne znaju da za svaki otrov ima lek; poput princeze koja ljubi žapca nadajući se princu. Svaka čast ženama koje same pišu svoju bajku. U toj bajci žene bi manje sanjarile, ne bi dozvolile da ih truju i više bi se borile za sebe. A zvala bi se Otporna na sve!

Na Fejsbuku ima mnogo “ženskih stranica”, kako ocenjujete njihov rad?

– Obraduje me svaka nova stranica, jer kao što nijedan čovek nije isti, tako se i svaka stranica razlikuje na svoj način. Dok neki pokušavaju dan da nam u crno oboje, blagoslov su osobe koje na bilo koji način šire lepotu, mudrost i ljubav. Zbog takvih ljudi sunce nam još sija i potrebno je što više stranica koje šire pozitivnu priču, jer u lošem vremenu dobra nikad dovoljno.

(Marija Kostadinović – SREĆNA ŽENA)