Dijete

(FOTO) NEVEROVATNA TRANSFORMACIJA: Ona je probala vojničku dijetu i smršala 50 kg

Dvadesetpetogodišnja Taltija Pringl radila je u kockarnici i skoro svake večeri jela je po dve pice, koje je potom zalivala gaziranim sokovima. Pored toga svako veče je znala da pojede i po šest kesica čipsa.Preterivanje u brzoj hrani uzelo je svoj danak pa je u jednom trenutku vaga pokazala da Taltija ima 110 kilograma. Odlučila je dovesti svoje telo u red, a kako bi to postigla prebacila se na veoma strogu vojničku dijetu.

Program kojeg se pridržavala navodno je osmislila američka vojska kako bi pomogla vojnicima da u kratkom periodu izgube velik broj kilograma. Prema njemu, tri dana se jede samo niskokalorična hrana, dok se četiri dana zdravo hrani.

Taltija je s dijetom započela u maju prošle godine a za godinu dana izgubila 45 kilograma.

„Uvek sam bila krupna ali nikad nisam bila nesrećna. Obožavala sam picu i jela sam je skoro svake večeri, a naručivala sam po dve kako ne bih plaćala dostavu. Unosila sam preko 4000 kalorija dnevno i stvari su izmakle kontroli“, ispričala je.

Osim pice i čipsa, jela i različite grickalice, a njene navike su toliko izmakle kontroli da nije jela ništa kuvano.

„Ne vozim, živim sama i uvek sam si naručivala hranu jer mi je bilo lakše. Prijateljica me na poslu nagovarala da probam dijetu s njom pa sam pristala. Iako je bila veoma stroga, videla sam rezultate nakon mesec dana i to je bio poticaj koji mi je trebao“, dodala je.

Dijeta je podrazumijevala plan ishrane s 800 do 1000 kalorija dnevno tri dana i zdravu ishranu četiri dana. Iako ova dijeta nije dugoročno rešenje, bila je ono što je Taltiji trebalo. Sada uspeva da kontroliše porcije koje jede, sama kuva svoju hranu i jede mnogo ribe i povrća. Za desert ponekad pojede bananu i sladoled, jer smatra da ne treba uskraćivati zadovoljstva. Do januara je vežbala kod kuće, a otada tri puta nedeljno ide na treninge pre posla.

„Sad mogu nositi odeću o kojoj sam pre mogla samo sanjati i osećam se zdravije. Imam mnogo više samopouzdanja i ponosna sam na sebe“, zaključila je.

(kurir)