Nega & Lepota

Grožđe prija licu

OSIM za jelo, grožđe možete da koristite i za ulepšavanje. Antioksidansi sadržani u slatkim, sočnim bobicama štite kožu od štetnog delovanja spoljnih faktora, usporavaju proces starenja, pospešuju cirkulaciju i prokrvljenost, pa koži lica pomažu da sačuva elastičnost i vlažnost.

* Ako imate problematičnu kožu – izgnječite šaku bobica grožđa i pomešajte sa kašikom zobenih pahuljica. Masu nanesite na lice, sačekajte petnaestak minuta i isperite mlakom vodom.

* Za dame koje imaju masnu kožu – zgnječite toliko bobica grožđa da dobijete dve kašike soka, pomešajte sa žumancem i mutite dok ne dobijete homogenu smesu. Zatim, uz mešanje, sipajte skrob ili pšenično brašno dok ne dobijete masu gustine testa. Ovom smesom namažite lice, sačekajte petnaestak minuta i isperite vodom.

* Ukoliko je vaša koža osetljiva – iscedite sok iz nekoliko bobica grožđa tako da dobijete dve pune kašičice, pomešajte ih sa kašičicom jogurta i kašičicom meda. Dobijenom smesom namažite lice, sačekajte dvadeset minuta i isperite. Ova maska i umiruje kožu.

(Novosti, foto: shutterstock)