Astrologija

Horoskop do 22. jula 2018: Zaboravite na dosadu, ovaj vikend je stvoren za ljubav!

Gde smo ovih dana astrološki? Ključna je reč superego, govori astrolog Kaypacha. To je kompilacija svih poruka svih spoljnih autoriteta koje ste dobili o tome šta je ispravno, a šta pogrešno, šta je uspeh, a šta promašaj, kako biti moralan i etičan, kako biti dobra osoba, od čega se sastoji dobra osoba, sva pravila i zakoni i propisi, koje smo dobili od roditelja, učitelja, sveštenika, gurua, naučnika, filmske zvezde… bilo koga.

“Povezujem ga sa Saturnom”, objašnjava astrolog. A Saturn je sada – tri godine, sve do 2020. – kod kuće, u Jarcu. Tu je i Pluton, “emocionalan, moćan”, “vrednosti drugih ljudi, sile izvan naše kontrole”, takođe u znaku Jarca. “Spoljne vlasti, vlade, zakoni, propisi, vojska, policija…” Kiron je prešao u Ovna, koji je kao Mars – “ja mislim, ja želim”, objašnjava Kaypacha. Kiron leči rane izazvane nedobijanjem onoga što se želi. Sad se nosimo sa snažnim, teškim, spoljnim silama, a stvar je u tome da je sve to projektovano, “to je unutar mene, to je moj superego, moja podsvest”.

Na delu su trenutno i drugi astrološki uticaji, a jedan je od njih južni Mesečev čvor u Vodoliji – suvladar Saturn. U Vodoliji je sad i Mars, koji prelazi preko južnog Mesečevog čvora. Vladare Vodolije Kaypacha naziva elitom, perfekcionistima: “Vodolija podiže lestvicu”, ima vizije budućnosti, teži utopiji, on je genije, pa se i tu može govoriti o energiji superega.

Čak i Mars koji prolazi kroz Vodoliju odbacuje nas na viši nivo, moramo biti bolji, ne želi da budemo obični, prosečni, sad moramo postati bolji, biti izvanredni. A potom dolazimo do Venere u Devici, još jednom perfekcionistu koji želi da nešto učinimo ispravno, pravilno, savršeno. U opoziciji je sa Neptunom u Ribama. “Ta os Neptun – Devica je personifikovani idealist”, kaže Kaypacha. “Ribe sanjanju san, a Venera u Devici želi savršeno da ostvari taj san”, na primer napraviti savršen prsten.

Ovo je period velikog pritiska – i unutrašnjeg, nesvesnog, kao i onog spoljnog – da nešto učinimo na ispravan način, da izgledamo dobro, da usavršimo sebe, svoje veze. Čak i Jupiter u Škorpiji, pa i Uran u Biku – sve te spoljne planete govore, pokazuju nam kako možemo biti bolji. To može doći putem našeg partnera, bračnog druga, roditelja, dece, šefa, komentara na društvenim mrežama… bilo čega!

I tu dolazimo do drugog aspekta superega, a ta je da on može biti okrutan. Život može biti nemilosrdan, mi možemo biti nemilosrdni – i prema sebi samima, prema svojim prijateljima, zaposlenima, šefovima, ljubavnicima… “Zato želim da vas ohrabrim da se opustite”, kaže Kaypacha, jer ovaj jul i avgust sa pomračenjima koje će ih obeležiti biće zahtevno razdoblje.

Sjajno je što Sunce ulazi u znak Lava, što će doneti svež vazduh. Lav voli zabavu, kreativno samoizražavanje, igru. “Zbog toga vas želim da vas ohrabrim da ovih dana, kad čujete taj superego, unutrašnjeg kritičara, sudije, u kutku svoje glave kako govori:

“Nisi dovoljno dobar”, “Nemoj pogrešiti”, “Nemoj pevati”, “Nemoj ići na karaoke ako nemaš savršen glas”, “Nemoj rizikovati!” – jer superego ne voli da rizikuje, dok Lav, u kojem je sad i severni Mesečev čvor, voli rizik – rizikujte! Treba da verujemo u sebe, imamo poverenja u sebe, verujemo u život”, ističe astrolog.

Lav ima optimističan pogled na svet; nemojte dati da vas sputa previše perfekcionizma, previše odgovornosti, previše dužnosti… Kao i uvek, potrebna je ravnoteža – sada je naglasak na onoj između nemilosrdnog perfekcionizma i uživanja u jednostavnim, malim zadovoljstvima.

“Učinite nešto novo, nešto što još nikad niste radili… na početku bićete loši, ali moglo bi biti zabavno.” A kako ćete to ponavljati, postajaćete sve bolji i bolji – i vaš će život postajati sve bolji i bolji. “Uživajte u tome što ste čovek, uživajte u svom kratkom vremenu u ovom telu na ovoj planeti u ovoj dimenziji i izvucite najviše iz svakog minuta!”

(Sensa.hr)