Astrologija

Horoskop za vreme vladavine LAVA od 23. 7. do 23. 8.

OVAN (21. 3. – 20. 4)

Posao

Nastupajući period biće posebno dobar za sve pripadnike znaka koji nemaju stalno zaposlenje. Mars, vladar vašeg znaka koji se trenutno nalazi u Škorpiji, pravi dobre aspekte sa Jupiterom i donosi brojne mogućnosti, naročito za poslove sa inostranstvom. Ovi dobri aspekti pojačavaju dejstvo nakon 2. avgusta kada Mars prelazi u znak Strelca i formira trigon sa mladim Mesecom u Lavu koji je generalno povoljan za vatrene znake. Birajte trajnije poslove, čak i ako su manje plaćeni od sezonskih. Vladar vašeg polja karijere, Saturn, zbog svoje retrogradnosti označava dogovore koji imaju tendenciju da kratko traju, te je potreban dodatni napor kako bi se prepoznali dugoročni poslovni aranžmani. U istom periodu zbog lošeg aspekta Merkura, planete koja označava ugovore i pregovore, budite oprezni prilikom potpisivanja dokumenata. Poseban oprez preporučuje se onima koji sklapaju poslove sa inostranstvom, ili putuju preko granice.

Ljubav

Venera u znaku Lava, u polju ljubavnog i svakog drugog partnerstva pravi povoljan aspekt sa Saturnom, a nakon 2. avgusta i sa Marsom, što obećava brojne događaje vezane za polje emocija. Ovaj aspekt imaće izuzetno povoljan uticaj na slobodne pripadnike znaka, kao i na one koji se nalaze na početku veze koja bi mogla da preraste u ozbiljniji odnos. Što se tiče zauzetih pripadnika znaka, osim što poboljšava kvalitet odnosa, ovakav raspored planeta ukazuje i na povremena iskušenja, posebno kod onih kojima natalni horoskop ukazuje na takve mogućnosti, pa je neophodno pojačati samokontrolu kako se brak ili veza koja već traje ne bi doveli u pitanje. Već 5. avgusta, prelaskom Venere u znak Device, stvari se smiruju, pa i oni koji vole da flertuju imaju malo šansi da ozbiljno ugroze svoj postojeći status.

Zdravlje

Zdravlje je solidno, ali trebalo bi da povedete računa o ishrani i eventualnim stomačnim problemima. Posebno obratite pažnju na jetru, žuč, pankreas.

BIK (21. 4. – 21. 5)

Posao

Venera, vaša vladajuća planeta, tranzitira kroz znak Lava praveći brojne aspekte koji na neočekivan način utiču na vašu karijeru. Okolnosti vezane za vašu poslovnu situaciju se neprekidno menjaju i u isto vreme donose brojne šanse za promene. Neke će čak biti vezane i za promenu mesta boravka. Ipak, bez obzira na sve, do 5. avgusta ne bi trebalo da donosite konačnu odluku, jer tek tada ulaskom Venere u znak Device, ono što budete odabrali može da potraje i donese dobre rezultate. U krajnjem slučaju, ukoliko ne dođe do promene posla, moguća je transformacija načina rada u okviru projekta kojim se trenutno bavite. Ukoliko dođe do takvih promena, takođe ne bi trebalo da se zalećete i donosite važne odluke do navedenog datuma kako ne biste sebi iskomplikovali položaj. Nezaposleni pripadnici znaka imaju šansu da uz nečiju pomoć započnu privatni posao. Ako se to dogodi, neophodan je oprez prilikom pravljenja kalkulacija, jer aspekti Venere ukazuju na mogućnost skrivenih troškova.

Ljubav

Sve do 2. avgusta, Mars naglašava polje partnerstva, što svaku situaciju čini komplikovanijom. Napetost koju već osećate biće pojačana i imaće veliki uticaj na vaš emotivni život. Tek nakon tog datuma, stvari se polako dovode u red, ali novi aspekti i dalje stimulativno deluju na vašu buntovnu prirodu, pa vodite računa kako se ponašate prema partneru i kako on postupa prema vama, odnosno kako se postavlja u neuobičajenim situacijama kada je neophodna uzajamna podrška. Odmerite kvalitet veze u odnosu na to koliko podržavate jedno drugo i koliko ste spremni na razne ustupke. Ukoliko su razlike među vama nepremostive, razmislite ima li smisla ulagati u nešto što na duži rok nema perspektivu. Slobodnim pripadnicima znaka smeše se nove prilike za ljubav. Pazite samo da se ne zaljubite u osobu koja je već zauzeta.

Zdravlje

Povedite računa o povredama ekstremiteta, uklještenjima kičme, povredama zglobova ili hroničnim problemima koštanog sistema.

BLIZANCI (22. 5. – 21. 6)

Posao

Vladajuća planeta Merkur, u dobrim aspektima sa Saturnom donosi brojne mogućnosti za uspešnu realizaciju svih planova, čak i onih koji su ranije bili stopirani zbog nečijeg negativnog stava. Imajte na umu da ovaj aspekt traje do 31. jula, pa ubrzajte sve poslove i potrudite se da ih završite do tada. Ako nije moguće da sve obavite u tih nedelju dana, barem započnite poslove u ovom periodu, jer ulazak Merkura u Devicu, omogućuje da se sve započeto, kad-tad povoljno završite. Kasnije računajte na malo usporavanje aktivnosti, jer vladar polja karijere Jupiter, na osi čvorova u Devici zna da iskomplikuje stvari i da napravi neke od njih nepraktičnim, ali uz asistenciju Merkura, tokom celog perioda u avgustu, sve će na kraju ispasti dobro. Tokom ovog perioda biće naglašeni kontakti sa inostranstvom i rad za strane kompanije, pa bi bilo pametno da se angažujete u tom pravcu.

Ljubav

Kuća emocija i partnerstva je već duže vreme pod uticajem Saturna, koji nije mnogo velikodušan ni na poslovnom ni na ljubavnom planu. Nakon 2. avgusta pridružuje mu se Mars, pa će sve što može da bude komplikovano, još više da se zakomplikuje. Zato, tokom ovog terioda ne pokrećite bilo kakve promene, ni dogovore kojima biste uredili postojeći odnos. Pustite da se stvari odvijaju ustaljenim tokom, jer je to trenutno najbolja odluka. Ukoliko dođe do krize u odnosima, ne bi trebalo ni da pokušavate da popravljate situaciju. Bolje je da pustite da dođe do prekida jer će u tom slučaju kasnije lakše doći do pomirenja i nastavka veze. U suprotnom, samo ćete uzalud trošiti energiju, jer zbog loših aspekata nećete moći da postignete ono što želite. Slobodni pripadnici znaka u svakom pokušaju da započnu harmoničnu vezu nailaze na problem u lepom pakovanju, stoga oprez.

Zdravlje

Alergije po koži ili neke druge reakcije znak su da treba ispitati stanje imuniteta. Vreme je za sistematsku kontrolu zdravlja.

RAK (22. 6. – 22. 7)

Posao

Naglašeno drugo polje fokusira vaša interesovanja na zaradu ili novčane transakcije. Ukoliko postoje dugovi iz prethodnog perioda trebalo bi da se potrudite da ih što pre vratite, ako ne sve, ono bar veći deo. Ovome pogoduje mlad Mesec u vašem polju novca 2. avgusta i pruža priliku za dodatnu zaradu ili uvećanje prihoda u naredne dve nedelje. Eventualne promene posla pod uticajem su Marsovog tranzita i njegovog ulaska u znak Strelca, nakon 2. avgusta. U skladu sa simbolikom ove planete, moguće promene biće teške i komplikovane za vas. Ukoliko se promena nameće, prihvatite je ali gledajte da svojim postupanjem dodatno ne iskomplikujete stvari. Ukoliko je to samo jedna od opcija, izbegnite je u ovom trenutku, jer je bolje da trpite poznatu situaciju nego da ulećete u nove poslove u kojima se ne snalazite najbolje. Pripadnici znaka koji vode samostalan biznis trebalo bi da povedu računa o nekoj vrsti kontrole bilo kog tipa, kako ne bi došli u situaciju da moraju da plaćaju kazne.

Ljubav

Brojne su prilike za nove emotivne veze, ali čini se da je svaki novi odnos komplikovaniji od prethodnog. Privlačite problematične osobe koje ni same ne znaju šta hoće, ali veruju da vi možete da im pomognete da lakše reše svoje probleme. To je naravno u startu pogrešno, jer će se problemi samo nagomilavati, a emotivna situacija će, razume se, biti sve zamršenija. Tek nakon ulaska Venere u znak Device, posle 5. avgusta, vaše emotivno nebo počinje da se razvedrava, a odnosi postaju harmoničniji. Rastu šanse za bolje razumevanje, a problemi polako nestaju. Ovaj period biće naročito povoljan za slobodne pripadnike znaka. Ako ste sami, bićete u prilici da započnete novu vezu, dok onima koji su u braku ili vanbračnoj zajednici predstoji stabilizacija odnosa. Sve postaje lakše i jednostavnije.

Zdravlje

Uglavnom se dobro osećate. Osobe koje pate od hroničnih bolesti mogle bi da se suoče sa blažim tegobama. Pridržavajte se saveta lekara ili prepisane terapije kako biste izbegli komplikacije.

LAV (23. 7. – 23. 8)

Posao

Period počinje stelijumom Sunca, Merkura i Venere u vašem znaku, što vas podstiče da budete aktivniji na poslovnom planu. Istovremeno, bićete veoma traženi jer mnogi ozbiljno računaju na vas u budućim projektima. Ukratko, nalazite se u izuzetno dobrom periodu za napredovanje na poslu. Budite preduzimljivi i učinite sve što u vašoj moći kako biste postigli uspeh na duge staze. Trigon sa Saturnom iz Strelca daje vam unutrašnju sigurnost i obezbeđuje postojanost svih planova, i istrajnost poduhvata. Kratak period od ulaska Marsa u znak Strelca do izlaska Venere iz Lava biće izuzetno povoljan, pa bi bilo dobro da iskoristite sve svoje potencijale u ostvarnju zacrtanih ciljeva. Imajte na umu da su dani od 2. do 5. avgusta vrlo bitni po svim nivoima. Nakon 5. avgusta planetarni aspekti više ukazuju na dešavanja vezana za novac nego za posao, pa se tada fokusirajte na rešavanje finansijskih problema, kao i na raščišćavanje dugova i potraživanja.

Ljubav

Venera u vašem znaku pojačava vašu želju za novim emotivnim doživljajima, ali i šanse da se vaše sanjarije pretvore u konkretna dešavanja. Ali, koliko god aspekti bili povoljni ili izazovni, ništa se neće dogoditi ukoliko ne promenite svoje ponašanje. Ako nastavite da i dalje svoje potrebe stavljate u prvi plan, nećete moći da uspostavite harmoničnu vezu i ispunite očekivanja. Takođe, Saturn, vladar vašeg sedmog polja, ulaskom Marsa u isti znak ukazuje na sklonost komplikovanja odnosa, sukoba u vezi ili komunikaciji sa prijateljima. Sve partnerske odnose do kraja perioda oslikavaće ovaj aspekt, pa bi zato bilo najbolje da ne pokušavate da ispravljate krivu Drinu, ni druge krivine, nego da pustite stvari da teku bez opterećenja. To posebno važi za 18. avgust kada se pun Mesec nalazi u vašem polju partnerstva.

Zdravlje

Napetost čini ceo organizam uzdrmanim. Pokušajte da se opustite i da ne podležete previše stresnim situacijama sa posla.

DEVICA (23. 8. – 22. 9)

Posao

Jupiter i dalje samo statira u vašem prvom polju i nikako da donese sve ono što se od njega iščekuje. Srećom, polako izlazi iz kvadrata sa Saturnom, ali do ulaska Merkura 31.jula bitnih dešavanja neće biti. Tek kada vaš vladar Merkur podstakne nove događaje, pozitivna simbolika Jupitera dolazi do izražaja. To praktično znači da će ponovo biti aktuelni stari projekti koje ste do sada zanemarivali. Pažljivo pratite dešavanja u poslovnom okruženju i iskoristite informacije koje vam idu naruku. Sada je vreme za obnovu planova i revitalizaciju starih ideja. U isto vreme, mogući su problemi vezani za porodična pitanja i nekretnine, posebno kod onih koji imaju neraščišćene pravno-imovinske odnose. Pošto je Merkur ujedno vladar Device ali i Blizanaca gde se nalazi vaše deseto polje, potrudite se da rešite sva pitanja vezana za status, bilo poslovni ili imovinski.

Ljubav

Sve do ulaska Venere u znak Device, 5 avgusta, emotivni problemi biće potisnuti a moguće je da se upustite u tajnu vezu. Zbog ovog aspekta ne treba insistirati na javnosti odnosa, do navedenog datuma, a ni nakon toga jer pozicija Venere je takva da se njene slabosti mogu iskoristiti kao prednosti ako sve ostane daleko od očiju javnosti. Sve veze i odnosi tokom perioda kretanja Venere kroz Devicu biće na testu, posebno kada se nađe u konjunkciji sa mesečevim čvorom, 15. avgusta. U tom periodu dosta pripadnika znaka prekinuće veze koje im ne odgovaraju ili im donose više problema nego radosti. Bilo bi dobro da iskoristite ovo vreme za preispitivanje i raščišćavanje svih odnosa koji komplikuju emotivni život i ne donose povoljna rešenja.

Zdravlje

Psihička preopterećenja, nesanica i problemi sa cirkulacijom I tečnošću u organizmu mogu činiti naredni period nekomfornim.

VAGA (23. 9. – 22. 10)

Posao

Pred vama je period kada se spremaju razne promene ali se sporo stiže do realizacije. Vašim poljem karijere vlada Mesec, a da bi se tu nešto pokrenulo, potrebno je sačekati pojavu mladog Mesec, što će se dogoditi 2. avgusta, i to u jedanestom polju koje ukazuje na značajan uticaj prijatelja i bliskih osoba iz okoline na promenu posla ili poslovnog statusa. Naglašena polja prijateljstva i tajni ukazuju da se spremaju stvari koje se ne vide a koje mogu iznenaditi ne samo vas nego i ljude iz vašeg okruženja, bilo u pozitivnom ili negativnom smislu. Kraj jula obeležiće i Mars u polju novca, koji ukazuje na nemogućnost adekvatne zarade, pa je neophodan oprez kako se ne bi došlo do problema vezanih za isplatu. Od ulaska Merkura u znak Device 31. jula, povedite računa o dokumentima. Pazite šta gde ostavljate i čuvate, kako ne biste slučajno ostali bez važnih papira i doveli sebe u kritičnu situaciju.

Ljubav

Mnogi pripadnici ovog znaka već duže vreme osećaju potrebu da se na neki način stabilizuju, ali moraće da se strpe još malo, jer se trenutno pruža prilika samo za letnje ludorije. Boravak Venere, vladara znak u dvanestom polju, pogodan je za raznoliku ljubavnu kombinatoriku, za prolazne i tajne veze. Sve je moguće, ali ne očekujte da se tokom ovog perioda bilo koja veza „dovede u red“ i pretvori u kvalitetan odnos. Mnogobrojni izazovi se umnožavaju jer osim Venere u dvanestom polju je i Merkur te su svi oblici komunikacije rizični, u smislu da je moguće da neke izjave budu naopako protumačene, kao i da neke poruke koje bi trebalo da ostanu tajne nepažnjom odu na pogrešnu adresu i da izazovu skandal. Napetost je osnovna osobina nastupajućeg perioda a pojačana samokontrola jedini način da period protekne mirno.

Zdravlje

Mogući problemi sa grlom, prehlade i upale. Srednje uho je takođe potencijalno osetljivo i sklono infekcijama u narednom periodu.

ŠKORPIJA (23. 10. – 22. 11)

Posao

Mlad Mesec u polju posla ukazuje na promenu, koja može biti planirana i željena, ali i neplanirana i u nevreme. Stoga budite oprezni tokom poslednje julske nedelje, posebno do 31. jula, do kada Merkur boravi u vašem polju karijere. Iskoristite njegov boravak da se dobro i detaljno dogovorite sa nadređenima šta i kako dalje. Nakon tog perioda ne bi trebalo da preduzimate nikakve promene, niti da pravite neke veće poslovne planove. Biće dovoljno da završite na vreme sve obaveze na dnevnom nivou. Zbog povećanih troškova, nezadovoljstvo prihodima se uvećava ulaskom Marsa u polje novca u kome je već Saturn koji dugoročno komplikuje stvari. Prisusvo drugog malefika dodatno otežava finansijsku situaciju i pitanja vezana za prihode, pa je neophodno da vodite računa o svakom dinaru. Ovo posebno važi za pripadnike znaka koji imaju privatni posao, ili koji su na nekoj odgovornoj poziciji i upravljaju tokovima novca.

Ljubav

Tokom ovog perioda, planeta Venera koja upravlja vašim poljem partnerstva, tranzitira iz Lava u znak Device, što u prevodu znači da posle filmskih ljubavnih avantura možete da očekujete monotonu svakodnevicu i sasvim „obične“ veze. Morate da se pomirite sa tim. Vreme je da prestanete da idealizujete ljubav, da se spustite na zemlju i budete realniji. Ipak, ne bi bilo dobro da odmah počnete da preispitujete svoje veze i odnose sa suprotnim polom, jer u ovom periodu niste dovoljno objektivni pa ni vaši zaključci neće odražavati pravo stanje stvari. Nije vreme za radikalne rezove, zato sve važne odluke odložite za kasnije kako biste imali bolji uvid u kvalitet veze i svrhu dugog ili kratkog trajanja. Slobodni pripadnici znaka mogli bi da se zaljube u neku osobu iz okruženja koju već poznaju, a koju do sada nisu primećivali.

Zdravlje

Krvna slika i stanje organizma direktno su povezani, pa ako osećate malaksalost ili ste stalno iscrpljeni, obavezno prekontrolišite zdravstveno stanje.

STRELAC (23. 11. – 21. 12)

Posao

Jupiter u vašem polju karijere uz planetu Merkur koji mu se pridružuje 31. jula pospešiće aktuelna poslovna dešavanja, a vaše ideje i planovi o kojima već duže razmišljate, počeće da se ostvaruju. Istovremeno, zahvaljujući Marsu u znaku Škorpije, do 5. avgusta, uspećete da za kratko vreme sve neophodne promene kako bi unapredili način poslovanja, ali i status. Da bi se sve odvijalo po planu, bitno je da željene promene budu realne i efektne. U suprotnom, situacija bi mogla da se zakomplikuje i da prouzrokuje dodatne nevolje. Stelijum u polju koje označava inostranstvo ukazuje na potrebu da se posao fokusira u tom pravcu, a najbolje bi bilo da se odvija u oba smera. Nakon 13. avgusta, Saturn koji vas je u mnogome kočio svojim retrogradnim kretanjem, konačno kreće direktno, što će vam doneti nove povoljne prilike da postignete stvari koje su vam doskoro stalno izmicale uprkos trudu i zalaganju.

Ljubav

Planeta Merkur, vladar vašeg sedmog polja, tokom avgusta zajedno sa Venerom u polju posla skreće pažnju sa radnih obaveza u pravcu neke osobe koja vam je interesantna već duže vreme. Pazite samo da ne pomešate poslovnu ljubaznost sa nekim signalima koje očekujete. Situacija bi mogla da bude veoma komplikovana ukoliko je u pitanju neko sa kim radite zajedno ili u istoj ustanovi. Venera je znaku Devici je u padu, pa dobro otvorite oči i ne zalećite se na prvu loptu. Ne mešajte posao i emocije radi avanture da se ne biste posle gorko kajali. Mislite na svoju reputaciju. Ako se ipak upustite u vezu i ubrzo shvatite da to nije ono što ste očekivali, bolje je da na vreme prekinete nego da forsirate stvari na svoju štetu.

Zdravlje

Mogući problemi sa kostima, zglobovima, tetivama i ekstremitetima. Čuvajte se fizičkih povreda, posebno ako ih je u skorije vreme već bilo.

JARAC (22. 12. – 20. 1)

Posao

Do sredine avgusta situacija će uglavnom biti mirna. Svi aspekti koji se do tada budu formirali neće imati naročito dejstvo na vas. Saturn, vladar vašeg znaka, koji je pred okretom u direktan hod, drži sve događaje pod kontrolom, bez mnogo talasanja. Tek nakon 13. avgusta, kada se navedena planeta okrene, dolazi do određenih pomaka, mada sporih i neadekvatnih vašim potrebama. Venera, kao vladar polja karijere, nemoćna je da nadvlada Saturnovo delovanje, pa iako pravi dobre aspekte, pruža male mogućnosti za napredovanje u narednom periodu. Ni Marsov ulazak u znak Strelca, kao i njegovo približavanje Saturnu kod najvećeg broja pripadnika znaka neće podstaći neke bitne promene, ali će zato kod manjeg broja, naročito kod onih koji u natalnom horoskopu imaju istaknute aspekte Marsa i Saturna ukazati na probleme koji će gotovo preko noći pokvariti dotadašnje planove i već dogovorene poslove.

Ljubav

Uvek kada je naglašen znak Lava, kao što je sada slučaj, možete da očekujete velike emotivne promene, nezavisno od toga da li ih priželjkujete ili ne. Sa izlaskom Merkura, a potom i Venere i njihovim prelaskom u znak Device, doći će do smirivanja uzburkanih osećanja i stvari će se polako vratiti u normalu. Ako ste u braku ili dugoj vezi, potrudite se da uprkos brojnim izazovima sačuvate stabilnost. Ne dozvolite da na vaš emotivni život bitno utiču spoljne okolnosti i uznemirujući planetarni uticaji. Pripadnici znaka koji su u vezama koje duže traju „preživeće“ ovaj period bez većih trzavica, dok oni skloni avanturama moraju da računaju na svakojake probleme. Bilo bi poželjno da nakon ljubavnog uragana izvuku određene pouke i ubuduće pripaze kako se ponašaju i šta kome obećavaju u trenucima slabosti.

Zdravlje

Sklonost hroničnim bolestima vrlo je izražena u ovom trenutku, pa svaki, čak i najmanji pad imuniteta može biti okidač za pojavu bolesti. Zato blagovremeno preduzmite sve neophodne preventivne mere.

VODOLIJA (21. 1. – 19. 2)

Posao

Sve dok Mars boravi u znaku Škorpije, u vašem desetom polju, moguće su promene na poslovnom planu. Imajući u vidu da je Saturn retrogradan do 13. avgusta, kada prelazi u direktno kretanje i da mu se u tom periodu pridružuje Mars, moguće je da se tek tada steknu uslovi za neku veću promenu, ili za neki poslovni aranžman na koji čekate već neko vreme. Ali sama promena neće ići brzo. Radi se o aspektima teških i „nezgodnih“ planeta koji uvek podrazumevaju veće vremenske intervale. U ovom slučaju, radi se o započinjanju novog ciklusa koji se tiče posla do čije realizacije će doći dosta kasnije. To praktično znači da bi trebalo da se naoružate strpljenjem i da ne očekujete brze rezultate, čime god da se bavite. S druge strane, ako istrajno radite na ostvarenju ciljeva bez obzira na prepreke, možete da se nadate velikim ostvarenjima. Ne ulazite naprečac u sumnjive poslove jer su mogući gubici zbog tuđe pogrešne procene.

Ljubav

Stelijum planeta u vašem u sedmom polju obeležiće ovaj period kao jedan od bitnijih tokom ove godine, pa je nephodno da ono o čemu razmišljate kada je ljubav u pitanju, sprovedete u delo što pre, jer su rokovi kratki. Ukoliko to ne počnete na samom startu perioda, šanse za promenu se smanjuju proporcionalno protoku vremena. Prvi deo ciklusa od 22. jula do 5. avgusta je pogodan period za rešavanje svih neraščišćenih problema i situacija, dok je period nakon toga idealan za sumiranje rezultata ili, ako ne iskoristite povoljnu priliku, za filozofiranje o propuštenoj šansi. Od vas zavisi koji od ova dva scenarija će biti aktualan. Dakle, budite spremni za važne odluke. Ukoliko ste slobodni, uživaćete u novim poznanstvima i prijateljskim vezama, a moguće je da u gomili novih lica naletite i na osobu kao stvorenu za vas.

Zdravlje

Zdravlje je solidno, mada ste skloni čestim promenama raspoloženja, zbog nesređenih misli. Priuštite sebi više trenutaka razonode i opuštanja.

RIBE (20. 2. – 20. 3)

Posao

Na poslu se situacija postepeno komplikuje. Saturn, koji duže vreme dominira vašim poljem poslovnih aktivnosti, sprema se za okret, što znači da u realnom životu donosi konfuziju i najavljuje neizvesnu situaciju. Njemu će se vrlo brzo pridružiti i Mars koji pojačava i ubrzava loše uplive pa će se veliki broj pripadnika znaka mimo svoje volje naći na poslovnoj prekretnici. Mogući su gubici posla, zbog raznih restriktivnih mera i smanjenja viška zaposlenih, ili zbog nove sistematizacije i drugih organizacionih promena. Oni koji imaju privatan posao mogli bi da se suoče sa gubicima i finansijskim problemima koji će presudno uticati na nastupajući period u smislu ozbiljnih rezova na poslu ili čak gašenja posla. Jupiter, vladar znaka u polju koje se povezuje sa partnerskim odnosima u poslovnom smislu daje mogućnost spajanja sa nekom jačom firmom ili sa nekim ko je povezan sa inostranstvom. Pripremite se za razne poslovne „turbulencije“.

Ljubav

Iako početak ovog perioda ne nagoveštava burna događanja na ljubavnom planu, takva situacija neće još dugo potrajati. Ustaljenu monotoniju remeti Merkurov ulazak u znak Device, 31. jula, a dodatno uzbuđenje doneće 5. avgusta i Venera u polju partnerstva. U tom periodu moglo bi da dođe do potpunog preuređenja odnosa. Sve vrste veza, bilo da su kratkotrajne, duge ili bračne, biće na na nekoj vrsti testa u narednim nedeljama. Stelijum, koji u znaku Device formiraju Merkur, Venera i Jupiter, uneće suštinske kvalitativne promene vašeg odnosa sa partnerom na duže staze. Veze i brakovi koji su već duže u krizi okončaće se u ovom periodu. Slobodni pripadnici znaka imaće proširen izbor, što nekad i nije prednost jer će teže izabrati pravu osobu, pa je neophodno da osim emocija i srca, prilikom izbora uključe i razum.

Zdravlje

Mogući kardiovaskularni problemi, povišen pritisak ili srčana aritmija. Pazite na ishranu, izbegavajte stresne situacije, manje se nervirajte.

(Novosti, foto: thinkstock)