Moda

IDEJE za najlepše venčanice: Čipka, til, svila, saten

Venčanje je jedan od najlepših događaja u životu dama, koje od detinjstva sanjaju dan kada će izgledati kao princeze iz bajke. Uz mladu, tog dana dominira i njeno veličanstvo – venčanica. Bilo da je iznajmljujete, šijete ili kupujete, mora da vam stoji kao salivena. Duga do zemlje ili kraća, čak i mini, sve je u trendu.

"NEW YORK, NY - APRIL 15:  A model walks the runway wearing the Ines Di Santo Bridal Collection Spring 2017 on April 15, 2016 in New York City.  (Photo by Randy Brooke/Getty Images for Ines Di Santo)"
Kao i uvek, akcenat je na nežnim, finim materijalima, čipki, tilu, svili i satenu, a od boja su najviše zastupljene snežno bela u kombinaciji sa bež i nijansom slonovače. Zaustavljaćete dah i ako odaberete nebičnu venčanicu u tonovima roze, crvene, žute, plave ili svetlo zelene.

12-options-for-brides-who-dont-want-to-wear-a-wedding-dress-837-int
Što se frizure tiče, možete da formirate punđu, napravite pletenicu ili pustite kosu da slobodno pada, ali obavezno stavite ukras (elegantnu šnalu, dijademu, rajf od srme, bisera,  perlica, cvet od svile ili perja).
ed-Wedding-Dresses-for-Modern-Bride-Strapless-Royal-Blue-And-White---23

DETALj: Bidermajer – buketić koji donosi sreću

Nezaobilazan detalj u rukama neveste je bidermajer, elegantan buketić od istih ili različitih cvetova. Po legendi, bidermajer donosi sreću mladencima u zajedničkom životu.

Bridal Bouquets 51
Kao modni detalj je važno da se uklapa uz boju i model venčanice, kao i da bude kompaktno uvezan satenskom trakom. Običaj je da ga, u dogovoru sa mladom, odabere i donese kuma. Ako još nije stala na „ludi kamen“, najčešće ga ona i uhvati kada ga mlada baci i ponese kući za uspomenu do svoje udaje.

(novosti)