Zdravlje

Imala je 150 kilograma i jela KILOGRAM SLATKIŠA DNEVNO! Jedna slika preokrenula joj je život!

Džudit Palanca (34) iz Australije dogurala je do neverovatnih 150 kilograma težine, i to zato što je svakodnevno sebe častila poslasticama poput kilograma bombona.

Nezdrava grana bila je njena svakodnevnica. Kilogrami su se gomilali, a ona je bila u sve lošijem zdravstvenom stanju, i na kraju je bila primorana da se obrati lekarima. Lekari su joj prepisali pilule za suzbijanje apetita uz pomoć kojih je za tri meseca izgubila 40 kilograma.

Međutim, kada je istekao dozvoljeni i bezbedan rok za prepisanu terapiju, morala je da se odrekne tih pilula i ponovo se vratila na 120 kilograma. Tek tada shvatila je da mora da promeni način razmišljanja.

Rešila je da ode na operaciju smanjenja želuca u 2015. godini. Nakon toga je rešila da istraži sve o zdravoj hrani. Uspela je da smrša i da uđe u konfekcijski broj 40. Međutim, ostala joj je i ogromna količina viška kože, uglavnom na stomaku. Ipak, nastavila je sa dijetom i došla do broja 38. Konačno je imala telo iz snova, ali ju je i dalje mučio višak kože.

Odlučila se da ode na operaciju odstranjivanja. Odstranili su joj pet kilograma kože, a u isto vreme otišla je i na podizanje grudi. Sve to ju je koštalo 50.000 dolara i, kaže, vredelo je svake pare.

– Celog života sam bila krupna i to me je uvek mučilo. Najviše me je bolelo nakon što sam rodila decu, kada sam shvatila da zbog viška kilograma ne mogu da potrčim za njima. Međutim, hranom sam se tešila. Kad god sam bila umorna, nervozna ili tužna, hrana je bila tu. Dijete mi nikad nisu uspevale, a stvari su se preokrenule kada sam pogledala svoje slike u kupaćem kostimu sa odmora. Tada sam shvatila u šta sam se pretvorila i da mi treba pomoć lekara. Nakon smanjivanja želuca izgubila sam 70 kilograma – priča Džudit medijima.

Za devet meseci uspela je da dođe do težine od 79 kilograma. Onda je odstranila višak kože težak 5 kilograma i došla do svoje željene težine.

– Gubitak kilograma mi je promenio život. Presrećna sam jer napokon mogu da budem uzor svojoj deci, i napokon sam se izborila sa svojom zavisnošću od hrane. Mislim da nikad više ne bih mogla da stavim bombonu u usta – zaključuje na kraju ova žena.

(news.com.au)