Ljubav & Seks

IMALI STE SEKSI SAN: Saznajte njegovo značenje

Gotovo da ne postoji osoba koja nije vodila ljubav u snu. Ustanovljeno je da „vlažne snove“ češće imaju muškarci, ali zato žene češće dožive orgazam sa svojim virtuelnim partnerima. Verovatno ste se mnogo puta zapitali koju poruku vam tim snom šalje vaša podsvest, evo prilike da saznate mišljenje psihologa na ovu temu…

 

Seks sa partnerom
Iako sa vašim partnerom imate redovan seks, često vodite ljubav i u snu. Razlog leži u tome što u stvarnom životu tokom intimnog čina niste dovoljno opušteni, pa propušteno nadoknađujete u snu. Ako vaša voljena osoba u snu mnogo bolje izgleda, znači da niste zadovoljni kako izgleda na javi.

 

Seks s bivšom ljubavi
To što sanjate da vodite ljubav sa bivšom ljubavi, ne znači da niste preboleli raskid. Baš suprotno, psiholozi smatraju da je to pokazatelj da se hladite i da ste spremni da počasno mesto u vašem srcu ustupite drugoj osobi. Takođe, seks sa bivšim može da predstavlja i neke neraščišćene račune između vas dvoje, pa se obično javlja kada ste preokupirani razvodom, podelom imovine, brigom oko alimentacije ili starateljstva nad decom…

 

Seks na javnom mestu
Najjači osećaj u ovom snu nije seksualno uživanje, već strah da će vas neko uhvatiti „na delu“. Verovatno strepite od nekoga ili nečega u životu, a ovaj san je karakterističan i za begunce od zakona. Ako ste u emotivnoj vezi, ovaj san može da se javi kao posledica problema između vas i partnera, straha od intimnosti ili bojazni da će vas voljena osoba prevariti ili ostaviti.

 

Seks sa osobom istog spola
Ako vam se dogodilo da sanjate da vodite ljubav sa osobom istog pola, nemojte odmah da pomislite da je u pitanju vaša latentna homoseksualnost. Razlog obično leži u velikom razočarenju na ljubavnom planu ili u želji da se identifikujete sa osobom koju ste sanjali, a koju doživljavate kao uspešniju ili lepšu od vas. Seks u snu vam daje osećaj da ste na istom nivou.

 

Seks sa kolegom ili poznanikom
Ukoliko vas osoba iz sna, uopšte ne privlači na javi, znači da osećate kolotečinu u životu, na ljubavnom ili na poslovnom planu. Međutim, ako vas virtuelni seksualni partner veoma privlači u stvarnosti, san je posledica vaše ogromne želje.

 

(Srećna žena)