Ljubav & Seks

Ispovest oženjenog muškarca: „Supruga me više ne privlači i sramota me je da priznam zašto“

Grozan je trenutak u kojem partneri u višegodišnjoj vezi ili braku shvate da stvari jednostavno više ne funkcionišu ili da je nestala privlačnost. Najčešće to i nije trenutak nego duža unutrašnja borba ispunjena pitanjima, odgovorima, opravdanjima, nadama i razočaranjima.

No, istinu o tom osećaju ispričao je jedan muškarac koji je nakon godina braka shvatio da ga njegova žena više ne privlači.

Međutim, tu činjenicu nije mogao da podeli sa suprugom, premda su stvari među njima prilično jasne iako nikad nisu izgovorene, a još mu je više bilo neprijatno zbog razloga. Zato je sve odlučio da napiše, a njegovu objavu koju prenosimo u celosti objavio je portal YourTango.

“Moja supruga me više ne privlači”, reči su koje je strašno teško izgovoriti.

“Sedim i pokušavam da smislim najbolji način na koji da sročim ovo što moram, ali nema ga. Ne postoji dobar način. To nije nešto što bi iko hteo da izgovori, ali ako želim da budem iskren prema sebi, onda ću izgovoriti.

Moja žena me više ne privlači.

To nije stvar koju možete da podelite s ljudima generalno, zar ne? Ja znam da ja ne mogu jer bih se osećao neverno. Osećao bih kao da omalovažavam svoju suprugu, a to je poslednja stvar koju želim. I ona to ne zaslužuje. Ona je divna žena. Prekrasna, mnogo bolja osoba od mene.

Znam i zašto me moja žena više ne privlači i ne postoji nežan način na koji bi se to reklo.

Ugojila se.

Kad pogledam ženu, ne vidim ništa drugo osim dvostruke brade. Voleo bih da vidim više od toga, Bog zna da sam se trudio, ali to je kao kad imate fleku na čistoj majici. Kad je jednom uočite, više ne možete da je ignorišete.

U poslednje tri godine prešla je s broja 38 na konfekcijski broj 46 i nema naznaka povratka. Naravno, postoje i razlozi za to. Niko ne želi da se ugoji, ali stvarni razlog sad više i nije važan. To je sad situacija kokoška-jaje. Moja žena se ugojila jer je počela da pije, a počela je da pije jer je bila nesrećna. A sad je nesrećna jer je debela.

I ja sam delom kriv za to. Sigurno sam doprineo nezinoj nesreći, ali većina je vezana uz spoljašnje faktore. Posao, porodica, prijatelji – nije joj bilo lako.

Bila je učlanjena u teretanu, držala dijete i razne druge strategije, ali ni u čemu nije bila uporna. Sve je to preteško, govorila je i ja sam siguran da je tako, ali drugi način ne postoji.

Da li se lepota zaista skriva pod kožom? Jesam li zbilja toliko plitak? Ili sam samo čovek? Već dugo se mučim tim pitanjima. Zar ne postoji nepisano pravilo o vezama da oboje uložite sve što možete, ne samo da bi održali privlačnost, već da bi ostali privlačni partneru?

Moja žena me više ne privlači i naš brak zbog toga pati. Više nema vatre među nama. Jedva da ima iskre.

Moja žena zna kako se osećam. Nikad joj to nisam rekao, naravno. Kako bi te reči uopšte mogle da izađu kroz moja usta? Ali ona to oseća. Vidi to u načinu na koji je ne gledam. Čuje to u rečima koje ne izgovorim. Oseća to u našim ispraznim zagrljajima. Iščitava to sa stranica našeg propalog, jednodimenzionalnog i vrlo retkog seksualnog života.

To ni nije seksualni život. To je gotovo neseksualno postojanje, a oboje smo premladi za to.

Želim da moja supruga oslabi. Želim da mi žena bude zdrava, da se dobro oseća u svojoj koži i da bude ponosna na sebe.

Briga me ako to zvuči površno, ali opet i zabrinjava me malo. Mrzim se zato što se tako osećam. Mrzim se zbog toga što sam dopustio da se sve to dogodi.

Moja žena zaslužuje bolje. Bolje od mene. Voleo bih da budem čovek za kojeg misli da se udala, ali nisam. Ja sam ja. I mene moja žena ne privlači.

(Super Žena, foto: thinkstock)