ŽIVOT

Jednostavan trik za zaboravne: kako da UVEK ZNATE gde su vam ključevi

Ako ne znate gde su vam ključevi, nemojte ih tražiti baš svuda… bliže su vam nego što mislite!

Ukoliko ne možete da se setite gde su vam ključevi, stanite i razmislite na trenutak. Dakle, nemojte skočiti da ih tražite, već prvo malo sedite i razmislite: gde bi mogli biti.

Podržite sebe rečenicom „Sigurno ću pronaći ključeve“ i prvo pogledajte tamo gde bi ih uglavnom ostavljate. Ukoliko, pak, nisu tamo – idite ka mestu gde ste ih poslednji put koristili. Da biste postigli punu koncentraciju, neprekidno u sebi ponavljajte ime predmeta koji tražite (ključ od kola, ključ od podruma… )

Ukoliko ih još uvek niste pronašli, evo trikova koji će vam pomoći!

1. Potražite samo jednom i to uradite detaljno.

Nemojte se vrteti u krug – nakon što ste proverili jedno mesto, ne proveravajte ga opet. Iako vam se možda baš to mesto čini obećavajućim, ako ključevi nisu bili tamo prvi put, verovatno neće biti tamo ni kad drugi put pogledate. To, naravno, važi pod pretpostavkom da ste prvi put dobro pogledali. No ako niste bili detaljni, slobodno se vratite na to mesto i ponovno potražite.

2. Ko je, zapravo, sklonio ključeve?

Ako postoji mesto na kom držite ključeve, najpre tamo potražite. Čak i ako ih vi niste stavili tamo, možda ih je neko od ukućana spremio. U slučaju da ključevi nisu na svome mestu, upitajte članove porodice je li ih neko od njih upotrebljavao ili pronašao a da ih nije vratio na svoje mesto. Takođe, proverite da li su, zapravo, samo skliznuli sa svog fiksnog mesta – ako imate ormarić za ključeve, možda samo nisu na odgovarajućoj kuki, već ispod nekih drugih ključeva.

3. Ključevi su u radijusu od 45 centimetra!

Većina izgubljenih predmeta je upravo tamo gde i mislite da jesu. Drugi su, međutim, u neposrednoj blizini. Na primer, mislili ste da su ključevi na stolu, ali ih neko ih je srušio na pod. Predmeti mogu da „odlutaju“, ali u većini slučajeva nisu udaljeni više od 45 centimetara od originalne lokacije. Odredite tu zonu i detaljno je pretražite.

(Llisa)