Nega & Lepota

Jesenja nega lica

HLADNIJI dani, praćeni vetrom i kišom, ne prijaju koži isušenoj posle letnjih vrućina, pa joj je sada neophodna jača nega. Rana jesen je pravo vreme da „nahranite“, hidrirate i pripremite lice i telo za predstojeće mesece.

Prvo uradite piling kako bi koža bolje upila hranljive sastojke koje nanosite, a zatim pažljivo odaberite kremu za vaš tip kože. Ako je masna, normalna ili kombinovana, koristite hidratantne, nemasne preparate. Ukoliko je suva i osetljiva, prijaju joj hidratantne kreme obogaćene uljima i hranljivim sastojcima.

Važno je da lice, vrat i dekolte osvežite maskom. Najbolje onom koju možete i sami brzo i lako da napravite. Koža će biti blistava i sjajna, svilenkasta na dodir kada kada kašiku ovsa prelijte vodom da nabubri, dodate izrendanu jabuku i kašičicu bademovog ulja. Promešajte tu smesu i namažite na lice, vrat i dekolte. Isperite posle 30 minuta.

Iako sunce više nije jako, još bi trebalo da mažete kreme sa zaštitnim UVA i UVB faktorom, ako mnogo vremena provodite napolju.

(Novosti)