Astrologija

Kakav će biti ovaj mesec, šta možemo da očekujemo u ljubavi, na poslu…

OVAN

Ljubav

Ovo će biti jedan vrlo napet mesec za sve Ovnove. Dešava se neko poznanstvo na jedan neobičan način. Jedna vrlo zanimljiva osoba ulazi u vaš život a vrlo verovatno će se to desiti putem neke od društvenih mreža. Stoji i otvorena opcija da se radi o nekom ko je već tu negde u vašoj okolini i da ste se već sa tim nekim susretali. U svakom slučaju, prva polovina maja će biti vrlo zanimljiva u ljubavnom smislu. Obratite pažnju i na tajne veze i to nevezano za vaš aktuelni status. Dakle, bili slobodni ili ne, ulazite u maju u nešto zabranjeno. Samo pripazite se ljubomornih scena, pogotovo sa vaše strane!

Posao

Stavite u maju prst na čelo i dobro razmislite o tome koliko vi racionalno koristite svoju energiju? Imate problema sa ličnom organizacijom. Morate, hteli to ili ne, da uvedete već početkom maja, drastične promene u načinu na koji funkcionišete u poslovnim relacijama. Moraćete se fokusirati na važne stvari a one druge totalno zanemariti. Jer, efikasnost će se nametnuti kao prioritet. Gledajte od druge nedelje maja da ne gubite živce na poslu jer malo toga će vam polaziti za rukom. U tom periodu ćete se osećati tromo i umorno. Pa, stoga gledajte da ništa novo ne započinjete i da ne sklapate nikakve dugoročnije dogovore.

Zdravlje

Generalno se osećate u maju odlično ali gledajte da se više posvetite fizičkoj aktivnosti kao i kontroli unosa hrane u organizam.

BIK

Ljubav

Ne preterujte sa flertom na poslu jer bi to moglo da poljulja neke pozicije koje ste sa mukom stekli u prethodnom periodu. Prva polovina maja je generalno vrlo zanimljiva svim Bikovima i trebali bi da imate i poprilično uspeha ukoliko ne budete previše probirljivi. Ukoliko ste pak u dužoj vezi gledajte da tenziju sa posla ne prenosite na partnera. U drugoj polovini meseca će se desiti romansa u poslovnim krugovima na koju se već duže vremena spremate.

Posao

U ovom mesecu se na neki način nastavlja agonija vezana za materijalnu situaciju. Nikako nećete uspevate da povežete sve konce ma koliko se trudili. Put odricanja, reda i rada je jedini koji vam se u maju nameće. Trebalo bi da gledate, stoga, da maksimizirate radne a minumalizujete bilo kakav oblik slobodnih aktivnosti, jer iste vas samo motivišu da dodatno, i bespotrebno, trošite. Po nekoj preporuci, od prijatelja najverovatnije, dobijate priliku da se okušate u nekom novom, ili dodatnom, poslu. Ne odbijajte šansu koja će se ukazati iako iste neće u startu delovati baš reprezentativno.

Zdravlje

Krajnje je vreme da regulišete ciklus spavanja. Morate uvesti red u tom smislu jer osećanje konstrantnog umora vas sustiže.

BLIZANCI

Ljubav

U prvoj polovini maja budite spremni za jako velike promene koje se dešavaju potpuno van moći vaših uticaja. Do kraja maja, ukoliko ste u vezi bilo kog tipa i trajanja, vaš će odnos sa partnerom pretrpeti radikalne promene. Naravno, bićete pod vrlo velikom tenzijom jer vama inače ne odgovaraju bilo kakve novine u ljubavi. Takođe, poslovna situacija će se neminovno reflektovati na pitanja emocija i stoga gledajte da u što manjoj meri partnera tim temama opterećujete. Slobodnima se dešava jedan lep susret na kraćem putu ili će se iznenada u vaš život vratiti neko iz ne tako davne prošlosti. Ipak, dobro razmislite da li ćete ponovo nešto graditi na očigledno vrlo nestabilnom tlu!

Posao

U prvoj nedelji maja će još biti prisutna tenzija koja već sa početkom druge dekade meseca nestaje kao rukom odnešena. Odjednom će se sve srediti i smiriti oko vas. Ući ćete u prilično mirne poslovne vode. U vama će bujati nove ideje sa čijim rwalizacijama ćete praktično odmah krenuti. Ipak, gledajte da se ne rasplinete odjednom na više strana. Usredsredite se na one ideje koje smatrate najjednostavnijim. U suprotnom, greške i nepotrebni propusti u poslu će postati realnost. Oslonite se u radu na mlađe, pogotovo ženske, saradnike.

Zdravlje

Osetljiva su vam leđa u maju kao i svi mišići, a pogotovo oni na nogama. Ne preterujte sa sportskim aktivnostima.

RAK

Ljubav

U maju se konačno slažu kockice u ljubavi. Sve što je bilo nejasno i ni na nebu ni na zemlji, konačno poprima konkretnije oblike. Razum prevladava, strasti se smiruju a na njihovo mesto dolaze čiste emocije i sa vaše ali i suprotne strane. Najlepša je ona ljubav u kojoj su osećanja uzvraćena. Zato vas u celom maju neće napuštati jako lepo raspoloženje i osećaj ljubavne moći. Slobodnim Rakovima se nikako ne savetuje povratak na priče iz prošlosti!

Posao

Nažalost ali koliko god zaradili, u maju ćete sve to, pa čak i više, potrošiti i to na prilično neracinalan način. Osećaćete se sa poslovno-materijalne strane prilično nervozno i napetu, upravo iz tog razloga. Trebali bi se obratiti nekom bliskom za pomoć u dovođenju svojih finansijskih tokova u red. Na poslu vas prati neobjašnjiva i ničim izazvana unutrašnja tenzija koja može da bude inicijator sukoba sa kolegama/saradnicima.

Zdravlje

Da bi regulisali unutrašnji nemir i napetost, najbolje je da pojačate svoje sportske aktivnosti.

LAV

Ljubav

Blistate, više nego inače, samim tim ste i izuzetno privlačni suprotnom polu, a kako vašem egu izuzetno prijaju te situacije, vrlo otvoreno, čak i besramno, flertujete i to u isto vreme sa više od jednim pripadnikom suprotnog pola. To sve činite potpuno nevezano za vaš trenutni status. Najgore od svega što nemate granica i kočnica. Stoga je vrlo verovatno da ćete već u prvoj polovini maja ući u jednu potencijalno vrlo problematičnu, i rizičnu, avanturu koja će vam na duže staze mnogo više štete naneti nego li će vam biti od neke posebne koristi. Zato, pripazite dobro šta radite i da li se isplati rizik u koji ulazite.

Posao

U prvoj polovini meseca, što se posla tiče, svi dogovori teku lagano, kao dobra pesma. Sve vam polazi za rukom i osećate da imate punu kontrolu nad svojom poslovnom situacijom koja se čini nikad boljom i izvesnijom. Ipak, druga polovina meseca će biti prilično turbulentna jer će se mnoge okolnosti preko noći promeniti. Budite spremni na velika iznenađenja i neočekivane preokrete.

Zdravlje

Zdravlje će u maju uglavnom biti stabilno i bez ikakvih promena. Ali, ne zanemarujte svoje telo, ne opuštajte se!

DEVICA

Ljubav

U prvoj polovini maja ćete u potpunosti biti fokusirani na posao i stoga i ne čudi da će se upravo u toj sredini desiti flert koji može da kulminira u otvoreno dopadanje pa čak i da se kruniše vrlo jakom prisnošću kao i konkrtnom emotivnom privrženošću, i to sve za vrlo kratko vreme koje se meri danima. To se dešava i slobodnim ali i zauzetim Devicama. Tako da, može se reći da su maju na pomolu mnogi raskidi među vama, drage moje Device. Ipak, to vas ni najmanje ne brine, spremno prihvatate svaki novi izazov i stabilno se krećete, uzlaznom linijom, ka porilično obećavajućoj budućnosti u ljubavnom smislu.

Posao

Sve se na poslu dešava u skladu sa vašim, čak i najsmelijim i najboiljim, zamislima. Vaše želje i planovi se zaista realizuju sa zavidnom lakoćom. Ipak, budite svesni da je nekad potrebno i izvesno vreme da prođe pre nego što postanu vidljivi rezultati nekog konkretnog angažovanja. Stoga, ne brzajte! U zadnjoj dekadi maja ćete pomalo zapostaviti svoje određene poslovne obaveze zbog određenih problematičnih relacija na privatnom planu.

Zdravlje

Osećaćete se malo napetije u drugoj polovini maja. Zato bi bilo dobro da se posvetite proverenim relaksirajućim aktivnostima kakve su recimo duge šetnje u prirodi.

VAGA

Ljubav

U ljubavnim relacijama, bar po onome kako ih vi interpretirate, sve ide kako samo poželeti možete. Čini vam se da situaciju strogo držite pod svojom kotrolom i, što je najvažnije, da imate i jare i pare. Imate i nekog kome je stalo do vas i sa kim gradite emotivnu privrženost a pri tom imate i dovoljno prostora za sebe i za osećanje slobode i nesputanosti što vam je užasno važno. Ipak, neke situacije u zadnjoj dekadi maja će vas naterati na izvesne ustupke u ljubavi koji vam neće baš mnogo prijati.

Posao

U maju konačno regulišete svoje prilive i rashode. Zasluga za to nije samo u tome što ste se uozbiljili već ste počeli više da zarađujete. Inače, u maju vam poslovne aktivnosti izuzetno prijaju i to ne samo zbog osetnije zarade već i zbog toga što konačno osećate da vaš rad počinje da se vrednuje na adekvatan način. Mnogi će vas pitati za savete u poslu. Vaš status će biti drastično poboljšan.

Zdravlje

U maju je moguća pojava jače prehlade ili alergije.

ŠKORPIJA

Ljubav

Dobro se osećate. Tenzija je splasnula u ljubavnim relacijama. Romantična osećanja izbijaju u prvi plan. Više vremena posvećujete osobi do koje vam je stalo i zato vaša veza konačno napreduje. Ukoliko niste ni u kakvoj vezi, druga polovina maja je idealno vreme za poznanstvo i početak druženja sa nekim ko će vam za kratko vreme postati vrlo važan u životu.

Posao

Ne osećate se baš sjajno u poslu i relacija poslovnog tipa jer se čini da su iste uglavnom na vašu štetu. Čini vam se, potpuno opravdano, kao da ste izgubili kompas u poslu. Vreme je da se u maju ozbiljno pozabavite sobom kako i smernicama kojima se trenutno krećete u poslu a još su važniji oni pravci u koje biste želeli da svoja znanja, veštine i resurse usmerite radi lične dobrobiti u bliskoj poslovnoj budućnosti. Stoga, ceo maj će proći u kovanju planova za vaše bolje poslovno sutra!

Zdravlje

U maju kontrolišite krvni pritisak. Glavobolja može biti prvi vrlp jasan znak nekih dešavanja u tom smeru.

STRELAC

Ljubav

Vaša suština koja je neutoliva glad za slobodom, u maju posebno dolazi do izražaja. Ko god ima od vas bilo kakva očekivanja na temu nekog konkretnijeg emotivnog vezivanja, u najmanju ruku će se naći na ljubavnoj stranputici. Jer, vi puno pričate, šarmirate nesvesno a u stvari, ne nudite gotovo ništa. Sa vama je zabava zagarantovana ali to je sve što nudite. Nastojte da budete otvoreni da ne bi nikog doveli u zabludu.

Posao

U maju vam se otvaraju širom vrata za neki vid usavršavanja, dodatne obuke pa čak i dopunskog obrazovanja. To ćete sve, naravno, oberučke prihvatiti i jako dobro s snaći u novoj ulozi. Ipak, napetost i nemir je danak koji ćete morati platiti zbog prekomernog angažovanja i prevelikih želja vezano za poslovnu stranu. Moraćete maksimalno dobro da sebe i svoje vreme organizujete, jer samo tek mali vremenski tesnac može da izazove preveliki stres u vama.

Zdravlje

Ne bežite od sportskih aktivnosti, za njih jednostavno uvek morate naći vremena!

JARAC

Ljubav

U redu, flertovaćete i biće zaista vrlo burno u vašem ljubavnom životu u maju mesecu. Ali, sva dešavanja ljubavnog tipa su kod vas uglavnom vezana u maju za neki virtuelni svet, za mobilne telefone, internet?! Sve nešto krene, neke poruke, dopisivanja, emocije se pojave, uslede dogovaranja i onda se tu odjednom stane. Zapitajte se da li vi zaista želite da imate bilo šta sa nekim ili se u suštini zadovoljavate maštarenjima u virtuelnoj realnosti?! Ukoliko ste u vezi, u maju ćete morati sakrivati telefon od partnera jer ljubomorne scene su neminovnost.

Posao

Nastavite da idete istim putem kao i do sada. Nema potrebe da bilo šta menjate. Ne slušajte priče oko vas a pogotovo en nekakve savete ljudi koji se samo čine kompetentnim. Oslonite se na sebe i svoju poslovnu intuiciju koja je nepogrešiva. Jedino obratite pažnju na novčane tokove koje ćete silom prilika morati regulisati. Budite mudriji i racionalnije upravljajte svojim resursima.

Zdravlje

U maju će se desiti izvestan pad imuniteta koji je direktna posledica hroničnog umora. Stoga, gledajte da sebi u maju priuštite više kvalitetnog odmora i sna.

VODOLIJA

Ljubav

Period u kojem ste emotivno vrlo osetljivi i darežljivi, će potrajati i tokom čitavog maja meseca. Jedino na šta bi trebali obratiti pažnju su možda nerešene realcije iz prošlosti. Gledajte da raščistite sve svoje račune, nemojte nikome u ljubavi da ostajete dužni. Priznajte sebi i drugima svoje greške i propuste. Jer, daleko od toga da ste vi savršeni. Biće utoliko lepše ukoliko ste korektniji i ako iza sebe ne ostavite nikog sa gorčinom u srcu! Slobodne Vodolije ulaze u drugoj polovini maja u neku vrstu tajnih, ili zabranjenih, relacija i stoga bi bilo dobro da zadrže maksimum konspirativnosti! Ne pričajte nikome o svojim namerama!

Posao

Situacija sa prilivom materijalnih stredstava se u maju drastično poboljšava. Maj je idealan mesec da nakon dužeg vremena osetite konkretno finansijsko olakšanje. Ovo je i dobar mesec za bilo koja ulaganja, pogotovo u vaš neposredni životni prostor koji bi mogli oplemeniti novim sadržajima ili se pak odlučiti za renoviranje istog! U svakom slučaju, neka ne zanemarljiva novina u stambenom prostoru je na pomolu a nju će vam direktno omogućiti višak novca u džepu koji će biti osetan u maju!

Zdravlje

Imate moguće probleme sa varenjem i zatvorom u maju. Ne preterujte sa hranom i više jedite kuvano!

RIBE

Ljubav

Vama je u maju, pogotovo u prvoj polovini meseca, naglašenija situacija u porodičnim nego li u konkretnim ljubavnim relacijama. Generalno, u maju se mnogo više okrećete sebi. Vaš emotivni fokus se pomera ka vama i ka saniranju vaših neposrednih mana i nedostataka u ljubavnom segmentu života. Kako ćete postati vidno realnini ka samima sebi, to će imati vrlo pozitivan efekat na vaš odnos sa partnerom, ukoliko ste u vezi naravno. I slobodne Ribe će doživeti lično emotivno prosvetljenje što neće proći nezapaženo kod suprotnog pola. Vaš stav i držanje će postati stabilnije i lakpe ćete se snalaziti u flertovima kojih će biti u maju i to na nekim prilično neobičnim, javnim, mestima.

Posao

Sve do zadnjih dana maja ćete se osećati totalno nezainteresovano za bilo kakvu poslovnu aktivnost. Ostali ste bez ikakvih ideja ali i volje za bilo kakvih dokazivanjem u poslu. Mogli bi zbog toga imati problema sa nadređenima. Gledajte da svoje račune, pogotovo one prema državi, podmirite na vreme. Jer, svako kašnjenje u bilo kakvim novčanim transakcijama u maju mesecu može imati malo teže posledice po vaš novčanik u bliskoj budućnosti. Naučićete važnost poštovanja rokova u svakom slučaju, samo gledajte da to ne bude na teži način!

Zdravlje

U maju bi mogli osetiti problem sa cirkulacijom, pogotovo u nogama! Gledajte da se više krećete!

(Treće Oko)