ŽIVOT

Kakav NE treba da bude govor za venčanje?

Šta ne treba da spominješ u govoru kojem upućuješ mladencima na venčanju.

Pozvana si na venčanje tvoje drage drugarice/ rođake/ komšinice, možda si čak i kuma i zamolili su te da na ceremoniji održiš jedan mali govor. Mladenci su to videli na filmovima i ne možeš da se izvučeš, par rečenica od tebe je „pod moranje“… Šta nikako ne smeš reći u govoru?

1. A OD KUME…

„Prvo da napomenem, moj poklon je onaj tamo najveći, mislim celu sam platu dala na njega, čisto da znate i tako… Šta sam ono htela, a da – želim vam srećan brak i sve najlepše…“ Ovako nemoj započinjati govor. „Dragi mladenci“ će biti sasvim dovoljno za početak.

2. ŠTO SMO DUHOVITI…

„Sigurno niste znali da, kad smo mlada i ja bile na moru, koliko je smotana, stala je na ježa i posle je morala da leži u sobi, a ja i mladoženja smo se malo ljubili na plaži…Hahaha…“ Ovakve šale ostavi za romantične komedije, a za svoj govor izaberi neku lepu priču o mladencima.

3. UPS! MALO VIŠE ALKOHOLA!

„Brbl… dušo moja, želim ti srećan rođendan… ovaj brak… i da ti deca… mmmm… ne liče na njega…. Ju, nos mu je preveliki, od početka sam ti… rekla… Ovaj… govorila… Ćao.“ Jeste da je svadba i da je red da se malo zalije, ali se suzdrži makar dok ne prođe tvoj govor.

4. HVALA NA PAŽNJI, DOVIĐENJA!

„Mladenci su se upoznali šestog januara 2010. godine u večernjim časovima, što konkretno znači da su oni sada tačno 352 dana zajedno. Venčanje planiraju od 12. juna ove godine. Uzimajući u obzir sve faktore, postoji 78 procenata verovatnoće da će im brak trajati…“ Nemoj da zvučiš kao na „Dnevniku“. Izbaci dosadne informacije i činjenice.

5. SOČNO!

„Čula sam da je mladoženja ranije bio veliki ženskaroš, ali nadamo se da mu je ‘vatanje sa onom sisatom od pre neki dan bilo poslednje. Mada, ni mlada nije baš sva spašena, juče je kod frizera izvojevala sebi veliki popust, znate već…“ O.k., možda nisu savršeni, ali ovakve infomacije ne smeju da se nađu u tvom govoru.

Kakav treba da bude govor?

Kratak, simpatičan, pomalo duhovit. Možeš ispričati neku lepu anegdotu vezanu za mladence, ili uopšte nešto što je karakteristično za njih, nešto što pokazuje koliko se oni vole. Sa blagim osmehom i umerenim tonom im poželi sreću i nazdravi.

(onaportal.com)