Moda

Kako da izgledate odlično na debelom minusu

Sa debelim minusom stiže i čuveno pitanje koje svaka žena mora sebi bar jednom da postavi – da li da se utoplim ili da izgledam dobro? Dobra vest je da ne morate da birate, jer uz malo pametne organizacije i kreativnosti možete da postignete i jedno i drugo!

Najveći trend ove zime je kvalitetan kaput, koji je Kim Kardašijan popularizovala kao nešto što se nosi ne samo radi toplote, već i radi dobrog izgleda. Ona je objasnila da obožava kapute odgovarajućeg kroja, jer idelano skrivaju višak kilograma sa strane i od pozadi, a ujedno greju i otkrivaju baš onoliko koliko ona želi. Zato je prva i najbitnija stvar u koju bi trebalo da uložite kvalitetan kaput, a boje koje su najpopularnije su tamnija krem, siva i standardna crna.

Zaboravite na šuškave jakne i utoplite se tako što ćete ispod kaputa obući ultra-popularni veliki džemper – koji verovatno već imate u kući, jer je popularan nekoliko sezona unazad. Džemper na zakopčavanje je savršen izbor, jer vam omogućava da se u toku dana otkopčate ukoliko se nađete u prostoriji u kojoj grejanje radi malo jače.

Tren koji nam se ove godine smeši s modnih pista jesu šalovi, i to šalovi svih oblika, vrsta, boja i tekstura. Od debelih „infinity“ šalova koji se samo obmotaju dva puta oko vrata, pa sve do onih kasičnih kašminrnih grejalica za vrat, šalovi su bez premca carevi zime. Greju i ujedno su najlakši način da dosadnu kombinaciju začinite baš kako treba. Australijska manekenka El Mekferson pokazala je kako dobro može da „čučne“ kvalitetan šal od veštačkog krzna, te bi njena kombinacija bili prililčno monotona bez toga.

Ono što je jako bitn u ovim sivim mesecima jete da ne zaboravite da i letnja odeća može dobro da se iskombinuje. To savetuje Rejčel Zoi, najpoznatija stilistinja na svetu.

– Ja na primer imam jednu dugačku haljinu koju najčešće nosim na plažu, ali kada dođe zima kombinujem je sa odgovarajućom odećom i takođe je nosim. Volim da je nosim preko pantaona i čizmi kao tuniku – kaže ona. Rejčel dodaje da popularne letnje boje takođe mogu da se integrišu u zimsku odeću, ali samo kada je reč o detaljima. Niko ne želi da vidi devojku u pink haljini usred zime na sred Knez Mihailove – ali pink kapica je više nego poželjna.

Jedan od boljih načina da dodate malo boje zimskom sivilu je obuća. Možda je vreme da zaboravimo na standardne crne čizme, i razmislimo o bordo, bež ili tamnopavoj koži?

(24 sata)