Nega & Lepota

Kako da napravite lažni bob: Idealna frizura ako vam je dosadila duga kosa

Kada govorimo o frizurama, postoje dve grupe ljudi: oni koji ne žale za ošišanim centimetrima i oni kojima je to najveća noćna mora, ali usprkos tome, apsolutno svi su barem jednom poželeli imati kratku frizuru do ramena, odnosno popularni bob.

Duga kosa oduvek je bila pojam lepote, no s vremena na vreme dosadi pa se u tom trenutku javljaju ideje za promenom. Ono na šta se žene najčešće odlučuju su šiške ili sitne promene oko dužine, a samo one najhrabrije zaista drastično ošišaju kosu.

Ipak, ako ne želite dugotrajni rez, a željni ste promene, postoji savršena alternativa u vidu lažnog boba s kojim ćete osvežiti izgled i osećati se drugačije, a na kraju dana ponovno raspusti svoje dugačke uvojke.

Kako napraviti lažni bob?

Moramo priznati kako se na prvi pogled radi o frizuri koja deluje komplikovano jer je potrebno pripaziti na to da sve izgleda prirodno i neprimetno, odnosno da prelaz gde je kosa skrivena ne bude previše očit.

Ono što je potrebno za izradu lažnog boba je duža kosa koja je šišana stepenasto te se preporučuje da je lagano nakovrdžate jer ćete tako dobiti prirodniji izgled. Sledeći korak koji morate napraviti je da skupite kosu u niski rep te gumicu zavezati nešto niže od mesta na kojem želite da vaš bob započinje.

Takođe pripazite da gumica ne bude prečvrsto stisnuta. Kada ste zavezali rep, pozabavite se kraćim pramenovima kose i izvucite ih iz repa, a posebno obratite pažnju na one koji vam uokviruju lice, a to je ujedno i jedan od glavnih razloga zašto je poželjno da budete ošišani stepenasto.

Nakon što ste stilizovali kosu, vreme je da deo koji je u repu na unutra pričvrstite ukosnicama i sve fiksirate da bude stabilno, odnosno da ne ispada van. Jednom kada ste zadovoljni s čvrstoćom i osećate da možete normalno, bez straha od raspadanja frizure micati glavom, još jednom popravite kosu koju ste „izvukli“ i sve uokvirite da izgleda što prirodnije te na kraju poprskajte lakom za kosu.

Ova frizura sjajan je odabir za posebne prilikekada želite promenu te je uz malo prakse, vrlo jednostavna i praktična za izradu, pa svakako preporučujemo da je prvom prilikom isprobate, a mi smo sigurni kako nećete ostati razočarani.

(cosmopolitan.rs)