Putovanja

Kako izgleda putovanje NAJLUKSUZNIJIM AVIONOM na svetu

Ako volite da putujete, možda ste oduvek sanjali da odete na odmor najudobnijim avionom koji postoji u svetu.

Aviokompanija Etihad Airways je uložila malo više truda nego druge kompanije i nudi avion koji se može opisati kao privatni „stan“. Ko ne bi želeo da zaista uživa u putovanju i vrhunskoj usluzi?

U proteklih godinu dana, kompanija je dosta promenila izgled aviona. Prvu transformaciju je doživeo avion A380, i umesto zastave Ujedinjenih Arapskih Emirata, dobio je zanimljiv ukras u obliku trouglova. Ovaj avion ima dva sprata sa sedištima koja su podeljena u četiri klase: ekonomska, biznis, prva i „residence“. Poslednja klasa je najluksuznija i nalazi se na gornjem spratu aviona.

U „Residence“ klasi nalaze se dva „apartmana“ u blizina stepenica i pokrivaju površinu od 12 kvadratnih metara. Imaju tri sobe, dnevni boravak (koji ima trpezariju i mini bioskop), spavaću sobu i kupatilo sa tuš kabinom. Putnici ovih stanova imaju na raspolaganju osoblje koje je završilo specijalni kurs u londonskom hotelu „Savoy“. Putovanje u jednom od tih stanova iz Abu Dabija do Londona košta oko 19.750 evra. Karte moraju biti kupljene godinu dana unapred.

Apartmani za putnike prve klase su malo „jednostavniji“. Oni pokrivaju površinu od oko 5 metara kvadratnih. Karta od Abu Dabija do Londona košta od 7.900 do 9.200 evra.

U biznis klasi međutim, svaki putnik ima svoju sobu sa odeljkom u kome se sedište može pretvoriti u krevet samo jednim dodirom dugmeta. Svaki putnik dobija besplatno čarape, četkicu za zube, češalj i druge osnovne stvari potrebne za putovanje. Prvi sprat je namenjen za putnike ekonomske klase. Čak i u ovoj klasi, sedišta imaju jastučiće tako da putovanje bude što je moguće udobnije.

Isto tako, zaposleni imaju svoju sobu gde mogu da se odmore.

(zenskimagazin.rs)