Moda

Kako je kraljevska porodica uništila Meganin seksepilan imidž: Ni traga od nekada fatalne glumice! (FOTO)

Otkako je 19. maja rekla sudbonosno „da“ princu Hariju, Megan Markl je pod neviđenim pritiskom da sledi kraljevski protokol i da usput izgleda dobro.

Ali poslednjih nedelja modni odabiri vojvotkinje od Saseksa su na udaru kritika: od najlonki u boji kože, preko kroja haljina, pa sve do prevelikih cipela. Dežurnim kritičarima naročito je zapala za oko plavo-bela haljina s cvetnim dezenom Oskara de la Rente koju je Megan nosila 17. juna na venčanju Harijeve rođake. Internet se užario od komentara koji su govorili da joj je haljina od 5.000 dolara bila prevelika i uopšte nije laskala njenoj figuri, piše New York Post.

Ti komentari razotkrili pod kakvim pritiskom zaista živi novopečena vojvotkinja i koliko su velika očekivanja koja mora da ispuni.

Pre venčanja Megan je imala tajno oružje za pitanje stila: najbolju prijateljicu Džesiku Malruni.

U poslednje vreme te saradnje više nema i Megan je prepuštena sama sebi, što se svakako vidi.

Inače, Džesika Malruni je stilistkinja iz Toronta i dugo je bila zadužena za odabir Meganine odeće. Ali nakon Meganinog preseljenja u Veliku Britaniju, odabir odeće prilagođene kraljevskim događajima prepušten je samoj vojvotkinji.

„Kraljevska porodica je prava kompanija i zahtevi protokola su ogromni“, kaže britanska dizajnerka Karoline Kastiljano.

„Sve u vezi sa Megan se promenilo. Sa 36 godina koliko ona ima, vrlo je teško napraviti takvu promenu. Lakše je kad je čovek mlađi i kad može lakše da se „modeluje“ i prilagodi. Ali za Megan je to veliki zadatak, pogotovo jer je do sada bila nezavisna žena s izgrađenim stilom.“

Vojvotkinja je morala da se pozdravi s iscepanim farmerkama, provokativnim haljinama i neurednim punđama i da prigrli klasične i čedne krojeve i male ručne torbe.

Jednu od najvećih promena doživela je paleta boja koju od sad sme da koristi u svojoj odeći. Megan je ranije nosila mnogo jakih boja, ali sada će morati da se oblači u pastelne i neutralne tonove.

„Ako ćete da budete u društvu kraljice, koja nosi vrlo intenzivne boje, onda je izbor neutralnih tonova stvar poštovanja“, objašnjava Kastiljano.

„Na svim zajedničkim događajima, Megan prepušta kraljici da zasija jer ona mora da bude u prvom planu“, kaže stručnjak za pravila ponašanja u kraljevskoj porodici, Vilijam Henson.

„Megan se trenutno oblači poput Kejt, supruge princa Vilijama, koja joj verovatno daje i pregršt modnih saveta“, smatra Kastiljano.

Neki izvori tvrde i da je Megan od velike pomoći i lična Kejtina asistentkinja Nataša Arčer, koja će joj biti na usluzi sve dok novopečena vojvotkinja ne pronađe svoju asistentkinju.

Ali između odeće vojvotkinja Kejt i Megan postoji jedna velika razlika: Kejt njena odeća pristaje kao salivena, dok Megan još malo greši po tom pitanju. Kritičari s interneta zameraju joj vrećaste modele, preduge rukave, loše krojeve i šešire koji joj dodaju godine.

Primetili su i da Megan često nosi prevelike cipele koje zato izgledaju nezgrapno. Međutim, barem za ovo poslednje postoji dobar razlog, kaže modni stručnjak Harijet Dejvi. Naime, slavne osobe od kojih se očekuje da sate provedu u visokim potpeticama, često uzimaju broj veće cipele kako bi noga imala mesta čak i ako nakon dugog stajanja malo natekne.

Vilijam Henson kaže da će Megan ubrzo morati da pronađe svog stilistu:

„Mislim da ni vojvotkinja Kejt nije imala stilistu na početku, ali ubrzo je uvidela da ne može sve sama i da joj treba pomoć. Megan sledeće godine očekuje turneja po Australiji, Novom Zelandu, Fidžiju i Tongi i svakako će joj trebati pomoć. Za pet meseci više neće praviti ovakve početničke greške.“

S time se slaže i Kastiljano koja kaže da će Megan ipak pronaći način kako da zadovolji protokol, ali i da se vrati svom mladalačkom stilu koji se toliko svideo publici.

„Tokom sledeće godine dizajneri će je bukvalno obasipati odećom i ona će polako pronalaziti svoj stil. Biće sjajno videti kako sve što je naučila i što mora da poštuje zbog strogog protokola pomalo „meganizuje“.“

(jutarnji.hr)