Nega & Lepota

Kako pun Mesec utiče na vašu kosu?

Mnoge devojke planiraju svoju posetu frizeru prema lunarnom kalendaru. Mora da je to tako sa razlogom. Znamo da je mesec pun kada se njegova konkavna strana, koja je osunčana, vidi u potpunosti. Za više informacija, reći ćemo vam, da njegov izlazak na horizont traje osamnaest sati, u zenitu je u ponoći, a skriva se u šest sati izjutra.

Kako na nas utiče ova faza meseca? U nastavku ćemo vam otkriti zašto treba da skratite kosu za vreme faze punog meseca. Daćemo vam nagoveštaj: ubrzaće se njen rast.

Uticaj meseca

Oduvek se govorilo i veoma je tačno: Mesec ima zaista uticaj na nivo mora i formiranje talasa. Takođe utiče na ljude i životinje. Interesuje nas kako na ljudska bića utiču mesečeve mene. Naime, utiče mnogo više nego što ste mislili: na vitalnost, raspoloženje, nivo energije…To se najčešće manifestuje kroz probleme sa snom i promene u raspoloženju. Naučnici tvrde da odgovornost za uticaj meseca snosi melatonin, hormon koji kod ljudi utiče na ciklus sna i budnog stanja. On evidentno varira tokom mesečevih mena. Uticaj meseca je posebno izražen kod žena, utičući na njihov menstrualni ciklus i porođaj. Ne može da se porekne da mnoge osobe, a posebno žene, osećaju uticaj meseca na svojoj “koži” i u svom telu. Mora da ste u nekoj prilici čuli da se više dece rađa za vreme punog meseca.

Mesec, verovali mi u to ili ne, tačnije njegova gravitacija utiče na Zemlju, kao i na sve što se na njoj nalazi. Mora da postoji razlog zašto je od pamtiveka izučavan, njegove mene, moć i uticaj. Ipak, nećemo se mnogo odvajati od teme. Kao što smo naglasili, tema ovog članka jeste o uticaju Meseca na rast kose i noktiju. Ako ih skratite za vreme punog Meseca, ubrzaćete njihov rast. Sve više dokaza govori u prilog ovoj tvrdnji.

Zašto treba da skratite kosu kada je pun Mesec?

Da, drage naše čitateljke, potvrđeno je. Ukoliko želite ili morate da skratite kosu, jer su vam, recimo, procvetali krajevi, pogledajte u lunarni kalendar i uradite to kada je mesec u punoj fazi. Ukoliko ispoštujete ovo, ona če rasti brže i biće zdravija. U skladu sa ovim verovanjima, kosa raste ne samo brže, već je i jača. To nije sve. Preparati koje koristite za negu i jačanje kose biće efikasniji, a rezultat je: zdrava, jaka, bujna i duža kosa.

Pun mesec, uostalom, ima veliku prednost kada se radi o davanju vitalnosti kosi, tako da, ukoliko ste podvrgnuti tretmanu regeneracije, iskoristite fazu punog Meseca kako bi vam tretman bio efikasniji. Regeneratori i razne hranljive maske koje koristimo kako bismo osvežili i ojačali kosu, daleko su efikasniji za vreme punog meseca. Posebno ako smo je prethodno malo skratili.

Ponovićemo još jednom: za zdravu i jaku kosu, koja brže raste, idite kod frizera kada je mesec pun. Ništa vas ne košta da probate, a kada to uradite, ta praksa postaće vaš ritual od koga se ne odstupa.

(Ženski magazin)