Top forma

KAŽITE ZBOGOM KILOGRAMIMA: Smršajte lako uz ove trikove

Bliži se leto i svi žele da izgledaju što bolje. Kako bi se rešili viška naslaga mnogi započinju sa rigoroznim dijetama, a sve što treba da učine jeste da promene jutarnje životne navike i kilogrami će nestajati kao rukom odneseni.

Ubrzajte metabolizam

Da biste ubrzali svoj metabolizam, neophodno je hidrirate svoj organisam. Dan započnite sa čašom obične vode. To će vam smanjiti nadutost i podstaći rad metabolizma. Ukoliko ste navikli da pijete sokove od rane zore, probajte da pijete vodu sa limunom ili limetom. Tako ćete izbegnuti šećer i kalorije kojih u sokovima ima i previše.

Doručak pun belančevina

Doručak je najvažniji obrok, a zdrav doručak će vam dati snagu za radni dan i zadovoljiti žudnju za masnim i slatkim zalogajima. Da biste to postigli, nemojte krenuti da unosite ugljenohidrate u organizam od sabajle, već belančevine. Za doručak pojedite jaje na tostu od žitarica, ili jogurt sa komadićima svežeg voća.

Jutarnja gimnastika

U zdravom telu – zdrav duh! Dan započnite rastezanjem, trčanjem, jogom ili nekom drugom telesnom aktivnošću. Lekari tvrda da vežba podstiče rad metabolizma i smanjuje osećaj gladi tokom dana. Čak i ukoliko ste lenčuga, odvojite deset minuta svakog jutra za rastezanje. To će vam pomoći da se osećate bolje, a pokrenućete i cirkulaciju i sagorevaćete kalorije.

Zbogom četvorotočkaši

Ukoliko je lep dan pred vama krenite na posao malo ranije i umesto automobilom, trudite se da što veći put do posla pređete na nogama. Parkirajte automobil dalje od firme, ili idite gradskim prevozom. Prvih dana će vam biti teško da se pokrenete, ali kada budete osetili koliko šetnja prija, rado ćete šetnjom započinjati svaki radni dan.

Domaća klopa umesto brze hrane

Na posao ponesite ručak ili užinu od kuće. Na taj način ćete sprečiti sebe da naručujete brz hranu dok ste na poslu, kao i mažnjavanje slatkiša da biste zavarali glad. Želju za nezdravim zalogajima sprečićete ukoliko pojedete nekoliko badema ili jabuku.

(Alo!, foto: shutterstock)