Ljubav & Seks

Ključna navika za dugu i srećnu vezu: Nikad se ne biste setili!

Kada pogledate u poslednjih nekoliko meseci svoj ljubavni odnos, koliko puta ste rekli nešto što zapravo niste mislili, samo zato što ste bili neispavani i živčani?

Koliko puta ste zbog toga preskočili seks, a koliko puta se upustili u žustru svađu s partnerom?

Verujemo da taj odgovor podrazumeva čak nekoliko puta, pa će vas i te kako zanimati kako je kvalitetan san, ključ za srećnu vezu!

Istraživanje koje je sprovedeno na Univeritetu Florida, uključivalo je 68 novopečenih mladenaca, koji su pojedinačno i svakodnevno dokumenovali svoje zadovoljstvo u braku i količinu sna tokom 7 dana.

Nakon analize podataka, istraživači su otkrili kako su parovi, koji su spavali u proseku7,5 sati, bili zadovoljniji svojim odnosom, od onih koji to nisu radili.

Još jedna zanimljivost – muškarci su prijavili veće zadovoljstvo odnosom na dane kada su duže i bolje spavali, čak i ako su taj dan imali negativne interakcije s partnerkom.

Iako ne možemo reći kako smo šokirani saznanjem da kvalitetan noćni san može da utiče na naše odnose s drugim ljudima, neka ovi rezultati budu mali podsetnik koliko je važno dobro se naspavati, za sveukupno zdravlje i sreću.

(Stil, foto: profimedia)