Nega & Lepota

Koliko često treba da se farbate?

Ofarbani ste? Koliko često treba da se farbate? Evo odgovora! Koliko ćete se često farbati, zavisi od toga šta želite da pokrijete. Da li je reč o sedoj kosi ili tamnoj, koju želite da posvetlite… Pogledajte koliko često bi bilo najbolje da se farbate.

SEDA KOSA – NA TRI NEDELJE

U zavisnosti od toga koliko je vaša kosa seda, na toliko se farbate. Proseda kosa se farba ređe. U proseku, seda kosa se farba na tri nedelje.

KAKO PREĆI IZ TAMNE BOJE U SVETLU

Ako želite da pređete iz tamne u svetlu boju, važno je da se pridržavate jednog pravila – radite to postepeno. Ovo je najradikalnija metoda farbanja. Prvo izvucite pramenove, zatim farbajte izrastak svetlom bojom. Kosa će vremenom postati svetlija. U ovom slučaju ćete morati češće da posećujete svog frizera.

FARBANJE JEDNOM BOJOM – ČETIRI NEDELJE

Farbanje u jednu boju je jednostavan proces. Ne zahteva da žurite u salon. Naravno, to opet zavisi od kose. Najbolje bi bilo sačekati četiri nedelje i onda se ofarbati.

ODRŽAVANJE PRAMENOVA – OD ČETIRI DO OSAM NEDELJA

Kada ih prvi put izvučete, nećete često posećivati salon. Napravite podlogu i pramenove zajedno. Posle četiri nedelja prefarbajte izrastak. Na osam nedelja treba da ofarbate celu kosu. Uradite više nijansi, izgledaćete prirodnije.

(alo)