Nega & Lepota

Lip lift: Nova tehnika za povećanje usana bez filera!

Sve žene žele da imaju lepe i pune usne, ali se neretko dešava da nakon ugradnje silikona usne izgledaju kao da vas je upravo roj pčela ujeo za usne ili da bolujete od teške alergijske reakcije. Velike usne ispunjene silikonima su nešto sasvim normalno u Holivudu, ali bacaju loše svetlo na estetsku hirurgiju.

Već neko vreme, bar u inostranstvu, popularna je metoda „podizanja usana ili lip lift“, koja daje mnogo bolje i prirodnije rezultate.

Šta je Lip lift ?

Rastojanje između nosa i usana je uglavnom genetsko, ali se tokom starenja povećava. Sa ovom intervencijom, lekar skraćuje ovo rastojanje, a izgled usana postaje puniji i oblikovaniji.

Idealna dužina između nosa i gornje usne je između 11 i 13 milimetara za žene i 13 do 15 za muškarce. Čak i ako je vaš dužina u granicama normale, na svakih deset godina starosti ovo rastojanje se produži za 3 milimetra.

– Za razliku od upotrebe silikona, gde ne možemo da zamislimo kako će naše usne izgledati, ova tehnika vam omogućava da znate unapred rezultate. Pred ogledalom samo lagano pritisnite područje ispod nosa i videćete kako podizanjem usne izgledaju punije i mlađe – objasnio je dr Devgan.

(Ženskimagazin.rs)