Astrologija

Ljubavni horoskop za septembar 2016. godine

Uz pomračenje Sunca i Meseca, ulazak Jupitera u znak Vage i završetak retrogradnog ciklusa Marsa, dok se Merkurov retrogradni hod zaokreće, septembar 2016. godine je mesec značajnih događaja, nepredviđenih situacija i većih promena.

Pomračenje Sunca u Devici, 1. septembra, je u opoziciji sa Neptunom i u kvadratu sa Marsom i Saturnom i može doneti stres, dekoncentraciju i zbrku.Pomračenje Meseca koje će se dogoditi 16. septembra čini se da ima slične efekte.

Iako se predviđaju obećavajući novi počeci, septembar 2016. godine još uvek može doneti dosta zbrke. Atmosfera će se raščistiti i biće puno opuštenija krajem meseca kada Mars konačno izlazi iz Strelca i odlazi od rute u natalnoj karti (Škorpija i Strelac) u kojoj je boravio dugo vremena i uzrokovao puno štete početkom 2016. godine.

Zadnja dekada septembra 2016. godine označava početak novog ciklusa: 22. septembra Merkur kreće direktnim hodom, 26. septembra red je na Plutona da krene direktnim hodom i 27. septembra Mars konačno ulazi u Jarca, gde se oseća dobro zato što je to njegova egzaltacija. Ali, do tada bi mogli imatiproblema.

OVAN

Jupiter, Velika Sreća, ulazi u kuću parova Ovna 9. septembra 2016. godine i tu ostaje sve do oktobra 2017. godine. Pred vama su otvorena vrata za nove mogućnosti i biće otvorena godinu dana pa i više! Uz uticaj Jupitera vaša trenutna veza će procvetati ili vam može doneti novu ljubav, ako je to ono što tražite. Obično kada je Jupiter u njihovoj kući parova, ljudi se zaljubljuju, ulaze u brak ili ostvaruju zajednička postignuća. U nekim slučajevima, mogu se osloboditi od veze u kojoj su nezadovoljni i koja ih je iscrpljivala dugo vremena. Ali, uopšteno govoreći, radi se o mogućnostima i emotivnom ispunjenju. Tokom septembra kroz kuću ljubavi Ovna prolazi i Venera, Mala Sreća, sve do 23. septembra. To znači da je ovosrećan mesec za Ovnove sa posebno ispunjavajućim periodom od 9. do 23. septembra.

BIK

Septembar je komplikovan mesec za vaš ljubavni život, prolazak Sunca kroz kuću strasti donosi i nove mogućnosti. Mogli bi upoznati novu ljubav. U istoj kući nalazi se i Merkur, retrogradan, koji može pomutiti vodu i u život vam ponovno dovesti staru ljubav, fantazije, razočaranja ili sukobe. Stvari zaista neće teći po planu. Što se Venere tiče, za sada je upletena u polje posla, pravila, obaveza, ali obećava vam sreću u ljubavi nakon 23. septembra 2016. godine. Mars, vladar kuće parova Bika i dalje je u težem položaju, ali krajem meseca smanjiće se napetosti. Treba vam samo malo više strpljenja.

BLIZANCI

Septembar 2016. godine donosi dobre vesti za Blizance. Na dan 9. septembra, Jupiter, Velika Sreća i vladar kuće parova Blizanaca, ulazi u kuću ljubavi. Ovaj tranzit će trajati do oktobra 2017. godine i za vas se predviđa strastvena godina puna lepih okolnosti. Septembar je mesec koji obećava ispunjenje u ljubavnom životu, zato što se u kući ljubavi Blizanaca nalazi Venera, Mala Sreća i planeta ljubavi isenzualnosti. Ovo je period sa velikim potencijalom za ljubav, ali najpovoljniji je za slobodne veze i avanture, bez obaveza. Službene veze i parovi prolaziti će kroz napet period zato što se u kući parova nalaze dva malefika, Mars i Saturn. Ovo je kontradiktoran mesec!

RAK

Septembar je mesec koji će vam se svideti. U porodici možete očekivati srećnu atmosferu. U 4. kući Raka nalaze se dva benefika, Venera i Jupiter i u vaš život donose brižnost, bliskost i puno zadovoljstva. Uživaćete u mirnom okruženju, ali ovaj period ipak nije besposlen. Mars, vladar kuće parova Raka, okupiran je poslom, obavezama i odgovornostima. Donosi posao vama i vašem partneru i vrlo lako je moguće da će vaši zajednički napori biti usmereni prema vrednosti i udobnosti doma. Tokom septembra je, više nego ikada, važna komunikacija.

LAV

Uopšteno, neće se puno toga promeniti u septembru. I dalje se suočavate sa istim duom Mars – Saturn u kući ljubavi Lava. Mars predstavlja čežnju, a Saturn je vladar kuće parova Lava. Ovo je i dalje strastvenperiod, ali pun napetosti. Ipak, napetost će se smanjivati kada se Mars počne udaljavati od Saturna. Venera, planeta ljubavi je u položaju u kojem olakšava komunikaciju. Tokom septembra sreća u ljubavidolazi kroz reči (pisana reč ili izgovorena) i mogli bi je naći u rečima nekoga ko je udaljen ili u naručjuvoljene osobe s kojom delite iste intelektualne ili duhovne interese.

DEVICA

Jupiter, vladar kuće parova Device, izlazi iz Device 9. septembra 2016. godine i ulazi u Vagu. Sada uticaj na vaš ljubavni život nije toliko intenzivan, ali sa druge strane, veze će biti harmoničnije i živahnije. Vaga je racionalan znak, poznat po svojoj potrebi za saradnjom. Isto tako, pozitivan aspekt Jupitera i Saturna teži učvrščenju veze. Kuća u kojoj će Jupiter ostati više od godine dana ima veze s novcem i zato će interesi oba partnera biti usmereni na materijalnu stranu života i određene ciljeve. Tokom septembra, Venera, planeta ljubavi, ulazi u istu tu kuću i pojačava iste težnje. Ali, septembar nije bez iznenađenja. PomračenjeMeseca 16. septembra dogodiće se u kući parova Device i obećava neočekivane događaje.

VAGA

Septembar je srećan mesec za Vage. Venera, planeta ljubavi, nalazi se u Vagi sve do 23. septembra i donosi vam alate zavođenja i puno prilika za bogat ljubavni život. Život u dvoje će procvetati, a ako nematepartnera, ovaj mesec ćete naći novu ljubav. Mars, vladar kuće parova Vage, odlazi od Saturna i stvara trigon sa Uranom, smeštenim u kući veza Vage. Mars – Uran trigon je energičan i motivišući, predstavlja revitalizaciju, osveženje i obnovu. I na kraju, velika vest: 9. septembra u znak Vagu ulazi Jupiter, Velika Sreća. Sve do oktobra 2017. godine Jupiter će delovati na poboljšanju svih životnih polja, uključujući i veze.

ŠKORPIJA

Kroz prve dve dekade septembra 2016. godine zvezde nisu previše velikodušne za ljubavni život Škorpija. Planeta ljubavi, Venera, vladar kuće parova Škorpije ne nalazi se u najboljem položaju. Može doći dorazočaranja, udaljavanja ili ćete jednostavno biti u periodu u kojem se ne događa ništa značajno. Postoji izreka: pod ovim uticajem tajne ili zabranjene veze mogu cvetati. Ali, septembar 2016. godine ima i neka iznenađenja za vas. Pomrčenje Meseca 16. septembra dogodiće se u kući strasti i može doći do neočekivanih, čudnih, neobičnih i možda neugodnih događaja. Situacija se vidno poboljšava nakon 23.septembra 2016. godine. Zadnje nedelje septembra donosi ugođaj za vašu dušu.

STRELAC

U prvoj, drugoj i trećoj nedelji septembra Merkur, vladar kuće parova Strelca, je retrogradan. To vam može malo pomrsiti planove i doneti neusklađenost, nezgode, kašnjenja ili neplanirane događaje. Retrogradan ciklus Merkura odvija se u vašoj 10. kući što, na neki način, povezuje vaš ljubavni i poslovni život. Mogli bi imati prevelika očekivanja od vašeg partnera. Bez obzira na sve, jedno je jasno, dosta ćete se kretati zajedno sa partnerom, bilo da se radi o zabavama, društvenim događanjima, grupnim aktivnostima i organizacijama i slično. Ovakve aktivnosti su povoljne za vaš ljubavni život u ovom periodu.

JARAC

Oko sredine septembra, Mesec, vladar kuće parova Jarca, biće u konjukciji sa Neptunom u kući putovanja i komunikacije i u opoziciji sa Merkurom koji je retrogradan. U septembru zato možete očekivati komplikovane situacije, a ljubavna scena odvijaće se na zbunjujuć način. Nije povoljno vreme za donošenje važnih odluka u ljubavnom životu, niti za davanje obećanja. Nemojte pokretati važne teme u želji da razjasnite situaciju. Ako i pokušate, situacija može postati još težom i zbunjujućom a problemi se neće rešiti. Na sreću, Venera, planeta ljubavi, je jako dobro smeštena a ljubav uvijek pobeđuje.

VODOLIJA

Pomrčenje Sunca, vladara kuće parova Vodolije, dogodiće se 1. septembra 2016. godine i može doneti neugodne događaje u vašem ljubavnom životu. Razlog može biti novčana situacija ili materijalne vrednosti. Kako bi očuvali vašu vezu jako je važno da pojednostavite stvari i da se izražavate što jasnije. Izbegavajte nejasne situacije i ne upuštajte se u rasprave koje nikuda ne vode osim u još veću nevolju. Najviše od svega, budite realističnog pogleda. Ljubav i život u dvoje biće ugodniji za parove koji imaju iste interese, duhovne ili edukativne. Može se dogoditi i ljubav na daljinu.

RIBE

Septembar Ribama može doneti komplikacije u ljubavnom životu. Merkur, vladar kuće parova, je retrogradan, u kući parova Riba a tu će se dogoditi i pomrčenje Sunca. Vrlo lako sve može pobeći kontroli, zato budite taktični, jasno se izražavajte, pobrinite se da su vaše poruke primljene i da su vas razumeli. Budite prilagodljivi, ali bez velikih kompromisa i imajte jasnu viziju onog što želite kako bi mogli doneti prave odluke. Zapravo septembar nije povoljan mesec za donošenje važnih odluka. Sve se može promeniti, vaš pogled na situaciju i ono što je danas za vas istina, sutra možda više neće biti. Retrogradan Merkur može dovesti staru ljubav nazad u vaš život ili će se na sto izneti stari problemi.