Nega & Lepota

Make up trend: Usne u dve boje

Zavodljivo crvena, romantično ružičasta, narandžasta… Postoji mnogo boja i nijansi ruževa, a make up umetnici savetuju da ove sezone pokušate sa različitim bojama na usnama.

Više ne moramo da odaberemo samo jednu boju za usne, jer direktno sa pista i magazina novi beauty trend kaže da gornja i donja usna ne moraju biti u istoj boji. Sve što vam je potrebno da ispratite ovaj trend jesu dva ruža – jedan primenjujete na gornjoj, a drugi na donjoj usni.

Makeup umetnici širom sveta preporučuju da budete smele i isprobate ovaj trend, a Instagram kaže da su devojke širom sveta prigrlile ovaj trend. Novi izgled vaših usana se može postići na dva načina: pomoću komplementarne ili suprotne boje.

Ako želite da vaše usne izgledaju punije, koristite slične boje u različitim nijansama, kao što je roze ruž na donjoj usni i jača nijansa ružičaste na gornjoj usni. S druge strane, slične boje mogu  se nositi svakodnevno, čak i na poslu. Ukoliko želite smeliji izgled, za neke lude izlaske, igrajte se šljokicama i sjajevima. Gornja usna može biti u tamnoj burgundy boji, dok ćete donju usnu naglasiti svetlucavim šljokicama.

Novi make up trend nam omogućava da koristimo istovremeno dve boje ruža, ali nam takođe omogućava da se igramo različitim teksturama – mat ruževi, sa sedefom, sjajni…

Kada nanosite ruževe, prvo olovkom iscrtajte konture na usnama, a zatim četkicom za precizno nanošenje nanesite ruž u željenoj nijansi.

Pa hajde, počnimo sa eksperimentisanjem jer je broj kombinacija neograničen, a vi imate samo da odaberete omiljene.

(ŽenskiMagazin)