Nega & Lepota

Manikir za proleće: 5 trendova koje ćemo ukrasti s modnih pista

Osim odeće i obuće, na modnim revijama za proleće/leto 2018. videli smo i kakvi će trendovi vladati kada je reč o manikiru. Izdvojili smo pet trendova koje ćemo rado ukrasti sa svetskih modnih pista u Parizu i Njujorku.

1. Metalik nokti
Metalik dekorativna kozmetika trenutno je veliki trend koji će se nositi i ovoga proleća. Uz metalik make-up popularan će biti i metalik lak za nokte, a na Nedelji mode u Njujorku pažnju je privukao metalik zeleni lak za nokte prikazan na reviji Chiara Boni La Petite Robe. S obzirom na to da zelena asocira na buđenje prirode i proleće, ne čudi da je upravo ta boja jedna od najpopularnijih u nadolazećoj sezoni.

2. Sofisticirani bež nokti
Uprkos trendovima koji svake sezone predlažu neke nove odvažne boje, neutralne boje lakova za nokte i dalje su najtraženije. Jean-Paul Gaultier za proleće 2018. predlaže sofisticirani bež lak koji će nokte ulepšati na decentan način, kao što se moglo videti na Nedelji mode u Parizu.

3. Ženstveni tamnocrveni nokti
Uz neutralne nijanse, i crveni lak za nokte ženama je najdraži, a u svoj look za proleće 2018. uvstio ga je Chanel. Glamur je postignut kombinovanjem tamnocrvenog i providnog laka uz šljokice i metalne detalje. Ako želite da manikir dodatno začinite, neka svaki nokat bude ukrašen na drugačiji način.

4. Upečatljivi crni nokti
Crni lak za nokte nekako više povezujemo s hladnijim mesecima u godini, ali Jean-Paul Gaultier vidi ga i u prolećnom i letnjem looku. Francuski dizajner predlaže da ga kombinujete uz masivniji srebrni nakit, prstenje i narukvice kako bi maksimalno došao do izražaja.

5. Providni lak ukrašen crnim i srebrnim tačkicama
Trend koji će se posebno svideti mlađim pripadnicama lepšeg pola, a za proleće/leto 2018. predlaže ga modna kuća Elie Saab. Ovakav manikir nosiv je u opuštenim dnevnim, ali i svečanijim večernjim prigodama.

(Zadovoljna.hr)