CELEBRITY

Megan Foks se povukla iz javnosti: “Lepota mi je nanela psihičke probleme, imala sam nervni slom”

Smatra da je bila tretirana isključivo kao seksualni obejkat, a to joj je stvorilo psihičke probleme.

Glumica Megan Foks otkrila je kako joj je jedan film odredio karijeru u negativnom kontekstu. Reč je o horor komediji “Jennifer’s body (Dženiferino telo)”, nastaloj pre deset godina. Tada 23-godišnja Megan dobila je priliku da odigra glavni lik mlade srednjoškolke Dženifer, koja zbog opsednutosti demonima ubija muškarce iz razreda.

Navodi kako je kroz karijeru često bila percipirana isključivo kao lepo lice i atraktivna žena i tretirana kao objekat. Početke ovakvog tretmana vidi upravo u odnosu prema njoj nakon snimanja ovog horora. Percepcija njenog lika i dela koja se javila u javnosti dovela je mladu zvezdu do ivice i uzrokovala psihičke probleme.

“Nije to bio samo film, bio je to moj život. Svaki projekat na kojem sam radila i svaki producent sa kojim sam radila. Za sve njih sam bila samo seksualni objekat”, otkrila je za Entertainment Tonight.

“Doživela sam pravi nervni slom i dosegla tačku u kojoj nisam po ceo dan ništa htela da radim. Nisam želela biti viđena, fotografisana, hodati crvenim tepihom. Nisam želela biti u javnosti zbog straha i verovanja da će me ismevati, popljuvati, da će se neko drati na mene ili da će me kamenovati… Zapala sam u mračno razdoblje nakon toga”, kazala je.

Na vrhuncu svoje slave Megan je u javnosti predstavljana kao najlepša žena sveta i apsolutni seks simbol. Naizgled je sve izgledalo savršeno, no u sebi se borila sa stalnim pritiskom. Nije mogla pobeći od etikete koja joj je nametnuta.

“Govorila sam svima “Hej, ove stvari mi se događaju i nisu u redu.” – prisetila se, “I svi su govorili: Ma dobro, koga briga. To si i zaslužila. Svi su govorili samo o tome kako izgledam i kako se oblačim”

Glumica se zbog svega povukla iz javnosti i sporadično pojavljivala u manjim televizijskim projektima. Utehu je pronašla u majčinstvu. Podsetimo, u braku s glumačkim kolegom Brajanom Ostinom Grinom dobila je tri sina. Ove godine najavila je povratak na velike ekrane i nastoji da u 33. godini sebe predstavi u novom svetlu.

(Glossy)