Nega & Lepota

Mezobotoks zamenjuje botoks

VOLELI biste da delujete svežije, mlađe i nežnije, ali ne uz pomoć botoksa, koji daje “zaleđeni” izraz? Želite da “izbrišete” umor i ublažite duboke bore na licu? Možda je mezobotoks pravo rešenje za vas.

– Mezobotoks je zamena za botoks, redukuje mimične bore, koje nestaju ili postaju pliće i manje upadljive, a nema botoksiranog izraza lica. Ovaj tretman sprečava da nervni impulsi sa nervnih vlakana pređu na mišić i time otklanja glavni uzrok bora – objašnjava Katarina Spasojević Mišić, doktor biohemije. – Koriste se male doze argirelina, uz dodatak mezokoktela, tako da je mezobotoks prva linija odbrane protiv starenja kože. Tretman je jednostavan i bezbedan, traje oko 20 minuta, bezbolan je jer se radi u lokalnoj anesteziji sa tankim iglicama.

Rezultati su vidljivi posle dva dana, a pun efekat nakon 10 dana, kada se radi i kontrolni pregled.

– Najuspešnije “pegla” horizontalne bore na čelu, vertikalne ili kose između obrva i lepezaste u uglu očiju, koje zovemo i smejalice. Zone mogu da se tretiraju zajedno i odvojeno, a redovnim tretmanima mimična aktivnost se smanjuje i efekat produžava.

(Novosti)